Loading...

Berlijn: citytrip vol inspiratie

Likebirds, de Gentse coworkingplek waar wij lid zijn, organiseert jaarlijks een inspiratietrip voor z’n leden. Tijdens zo’n trip gaan we ondernemers en freelancers opzoeken in een andere Europese stad. We nemen een kijkje bij vernieuwende concepten en doen zo inspiratie op voor onze eigen business. En niet onbelangrijk: tijdens de inspiratietrip worden we ook culinair in de watten gelegd, want Vicky, de host van Likebirds, heeft een uitstekende smaak. Ze kiest er altijd de allerbeste eetadresjes en de meest gezellige (koffie)bars uit.

In mei trokken we naar Berlijn. Ik was er nooit eerder en na de korte trip van drie dagen blijft het voor mij een moeilijk te doorgronden stad. Een tikje grauw en ruw maar ook alternatief, groen en hip.

TO DO

Tour with locals

Een tour with locals is een aanrader als je de stad van binnenuit wil leren kennen. Je kiest op het platform withlocals.com een lokale gids die een tour aanbiedt die past bij je persoonlijke interesses. Wij volgen een paar uur de stevige tred van de superenthousiaste Betty. Ze focuste vooral op de alternatieve buurten en de street art in Berlijn. Ze trakteerde ons op de mooiste verhalen – check het geheime kamertje én de brief in het Otto Weidt museum! – en sloot af met een kleine geschiedenisles aan de Berlijnse Muur.

Tour with local: enthousiaste Betty!

Fietsen door de stad

Ik doe het zelf niet vaak tijdens een citytrip, omdat mijn kindjes nog wat te klein zijn om door een vreemde stad te sjeezen. Maar een fietstochtje is zeker een aanrader om deze stad beter te leren kennen. Op de een of andere manier krijg je op de fiets ook een beter overzicht van de stad dan wanneer je alles met de metro en te voet doet.

TO SLEEP

Wij logeerden in Michelberger Hotel, een absolute aanrader. Tof ingericht, een ontbijtbuffet om van te dromen (die granola! dat brood! die hartige gerechtjes!) en een supermooie loungebar om je dag in schoonheid af te sluiten …

Lunch in Michelberger hotel

MOST IMPORTANT … TO EAT!

Long March Canteen

Voor wie houdt van Aziatisch eten: heerlijke dimsums en dumplings… ’T is van sharing, maar no worries want er is méér dan genoeg.

Picnic Berlin

Je bestelt een picknickmand met homemade tapas en installeert je op het grasveld van de voormalige luchthaven Tempelhof: dat is het concept van Picnic Berlijn. Wij hadden geen geluk met het weer – regen, regen … – dus regelde zaakvoerder Lena voor ons een picknick binnen. Niet helemaal hetzelfde, maar wel heel gezellig.

BRLO brwhouse

Brouwerij én groenterestaurant: geen vanzelfsprekende combinatie, maar een topconcept, zo bleek. Wij deelden een set bierproevertjes en bestelden zowat elk gerecht op de menukaart. Alles was even verfijnd, smaakvol, origineel… Enige minpunt: het was opnieuw een sharingconcept en sharing was bij deze gerechten net iets minder makkelijk. Want hoe deel je in godsnaam vier asperges met een groep van negen? Zeker als er nog een superlekker sausje, een zalfje en een slaatje bij op het bord ligt. Maar misschien heb ik gewoon te veel schroom bij het delen en moet je daar allemaal niet zo hard over nadenken 😉

Sharing bij BRLO

FREA berlin

FREA Berlin is een veganistisch zero waste restaurant. Er staat een composteermachine in de zaak die alle restjes verwerkt. Het klinkt heel erg geitenwollensok. Maar eigenlijk was het vooral superlekker, budgetvriendelijk én gezellig om te zitten. Wij waren er op een vrijdagmiddag en het restaurant zat afgeladen vol. Ik bestelde een lunchmenu (drankje, hoofdgerecht met een aardappel uit de oven, slaatje en een heleboel  groentjes & dessert) voor ongeveer 10 euro. Vooraf deelden we nog het sauerteig flatbread & dips und pickles. Een topper! Dat receptje mag de sympathieke David, de oprichter van FREA, weleens delen. Wie weet doet hij dat binnenkort, want hij vertelde dat er plannen zijn voor een kookboek. Staat al op onze wishlist!

Lunch bij FREA

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.