Loading...

Things to do met kinderen aan de Opaalkust

Begin juli trokken we vier dagen naar Noord-Frankrijk. We hadden geen grote vakantieplannen deze zomer en boekten last minute op Airbnb een huisje in het vakantiepark Belle Dune in Fort Mahon. En ook al gingen we op dat moment door een moeilijke periode met het afscheid van een familielid, toch hebben we genoten van onze tijd daar. Een random lijstje van vier dingen die wij en/of Kato (8) en Lora (5) leuk vonden aan de Opaalkust.

Ijsjes eten bij Le Cornet d’Amour in Berck-sur-Mer

By far het beste ijsje van de vakantie. En ja, we hebben er echt élke dag eentje geprobeerd. Je vindt le Cornet d’Amour in een knalroze busje langs het wandelpad aan het strand van Berck. Het was zo lekker dat Lora van enthousiasme een bolletje kwijtraakte, het van de rotsen opviste en verder at alsof er niks gebeurd was. Zo lekker dus.

Zeehondjes spotten in Berck-sur-Mer

Wij gingen zeehonden spotten op de dag dat Kato acht werd. “De meest saaie verjaardagsactiviteit ooit”, aldus de jarige. Want het was heet en die zeehondjes zaten wel op een halfuur wandelen van de plek waar we de auto hadden geparkeerd. Soit, dat halfuur werd een uur met zowat 100 x ‘is’t nog ver?’ tussendoor. Maar het uitzicht was onbetaalbaar. Zeg nu zelf … En dat die zeehondjes ’s avonds bij hoog water gewoon op 5 minuten van onze parkeerplek zouden liggen, wisten wij en de kinderen toen (gelukkig) nog niet.

De old school draaimolen van Le Touquet

Le Touquet-Paris-Plage was een van de meest charmante kuststadjes die we zagen. Met belle-époquevilla’s, een mooie winkelstraat, een levendige markt en een ouderwetse draaimolen op de dijk. Veel gewandeld, geshopt en de kindjes ook (dol)gedraaid dus in Le Touquet.

De uitgestrekte zandstranden en ongerepte kustlijn

Geen (of nauwelijks) hoogbouw op de dijk, échte duinen, brede zandstranden en strandcabines in de mooiste pasteltinten… ik word daar blij van. En onze kinderen ook. We spendeerden uren op het strand: van schelpjes verzamelen, in de golven springen, zandkastelen bouwen, elkaar ingraven en van de duinen rollen tot een picknick bij zonsondergang. The sweet taste of summer…

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.