Loading...

Koekjes bakken met kinderen: makkelijk recept

Makkelijke koekjes met chocolade

Ik bak graag en mijn dochters van 3 en 6 jaar oud ook. Dat treft! 🙂 Wij maakten afgelopen weekend koekjes met wat restjes uit de voorraadkast. Het was een voltreffer. Ik deel daarom graag het recept. Makkelijk en snel klaar… Ideaal om te maken met ongeduldige kindjes dus.

Dit heb je nodig voor een 15-tal koekjes: 

105 g boter, 150 g zelfrijzende bloem, 75 g suiker, 1 ei, chocoladestukjes (naar eigen goesting) en optioneel: eidooier om je koekjes mooi te laten glanzen.

Zo maak je het:

Meng de zachte boter met de suiker tot een glad mengsel. Voeg daarna het ei, de bloem en de chocoladestukjes toe. Wij gebruikten chocoladedruppels van Callebaut. En we proefden ze uiteraard al eens voor;-) Maak een bal van het deeg en zet het deeg een twintigtal minuten in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor op 180 graden.

Rol de deegbal uit. Vergeet daarbij geen bloem te strooien op je tafel of werkblad, anders kleeft het deeg nogal aan de deegrol. Steek vormpjes uit in het deeg.  Strijk de koekjes in met de losgeklopte eierdooier (ik voegde aan die eierdooier ook een paar druppels water toe). Bak een kwartiertje in de oven. En klaar! Laat ze afkoelen of proef al eens voorzichtig van zo’n koekje dat nog een beetje warm is. Heerlijk…

Zoek je nog bakrecepten voor kinderen? Misschien haal je dan ook hier en hier inspiratie.

Wat zijn jullie favoriete, kindvriendelijke bakrecepten?

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.