Loading...

Eten in Londen: 4 hotspots

Weet je nog dat ik na die zomervakantie in de South Downs zo graag terug wilde naar Engeland? Wel, ik ging gewoon terug. Samen met vier lieve vriendinnen plande ik een citytrip naar Londen dit voorjaar. En dat leverde niet enkel een heleboel ‘getetter’ & gelach op, maar ook vier eetadresjes die finger-licking good waren.

Dinner bij Nopi

Moïra en ik zijn al langer fan van Ottolenghi, dus een bezoekje aan Nopi, een van z’n restaurants in Londen, was verplichte kost. En we werden absoluut niet teleurgesteld. De avond begon met cocktails en eindigde met selfies en grappige filmpjes in het bijzondere toilet vol spiegels. De stemming was dus opperbest bij deze camerschuwe lady 🙂

Daar hadden de burrata met bloedsinaasappel en korianderzaadjes, de bloemkool en romanesco met ricotta en kappertjes  en nog een heleboel andere starters (om te delen) zeker iets mee te maken.

Bloemkool, romanesco, ricotta, kappertjes

Ik koos als hoofdgerecht voor de pladijs met burned butter, nori en gember. Ik wilde passen voor het nagerecht, maar dat was buiten de lieve ober gerekend. Die had van mijn vriendinnen opgevangen dat het om een etentje voor m’n verjaardag ging. Dus toen verscheen er nog een bolletje sorbet met een schattig kaarsje op. En dat kon ik toch niet laten staan?

Verrassing!

Brunch bij The Gallery Cafe

Toegegeven, als we dit vegan adresje niet hadden gespot in een artikel in Feeling, waren we hier wellicht nooit binnengestapt. Het ligt een beetje verstopt in de buurt van Bethnal Green en het ziet er aan de buitenkant een tikje shabby uit. Maar de brunch was top: ik at er een stapeltje pancakes met banaan, pindakaas en chocolade. Een licht ontbijt 😉

Lunch bij Hicce

Hicce ligt in Coal Drops Yard, vlakbij King’s Cross station waar je arriveert met de Eurostar. Deze nieuwe winkelbuurt in hartje Londen had meteen m’n hart gestolen met z’n terrasjes, groen, de mix van oude industriële panden en nieuwe architectuur.

Wij volgden het wandelpad langs Regent’s Canal en botsten er op een bijzondere boekenwinkel op een boot. We dwaalden rond in de wondermooie lingeriewinkel van Beija en lunchten er op goed geluk bij Hicce. Een tikje posh, maar best lekker. Het homemade roggebrood & de selectie kazen waren onweerstaanbaar.

Dinner bij Bistrotheque

Na een fikse wandeling kwamen we bij dit verscholen adresje terecht: Bistrotheque. Het was de laatste avond van ons weekend en als afsluiter nam ik een klassieker: fish & chips. Lekker, véél te veel, en pure nostalgie naar de Engeland-trip met twee kleine monstertjes die élke dag fish & chips & erwtjes bestelden.

Misschien goed om te weten: bij Bistrotheque dineer je in een grote, cool ingerichte fabrieksruimte. Toen wij er waren op een weekendavond, was het er behoorlijk druk en luidruchtig. En er waren twee strak getimede shifts. Dit is dus geen ideaal adresje voor een relaxed romantisch diner. Maar wel perfect om te gaan eten met een groepje vrienden of collega’s.

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.