Loading...

Vier dingen die je op reis met (kleine) kinderen ontdekt

De zomer loopt op z’n eind. Volgende week start de school alweer. Ik ben er niet klaar voor. Het liefst zou ik deze zomer met z’n heerlijk trage tempo en lange, warme dagen nog een beetje rekken. We gingen in juli een week naar Engeland (South Downs) en het was super. Ik lijst de hoogtepunten (met de lekkerste eetadresjes) op in een volgende post. Maar eerst dit: vier dingen die je op vakantie met twee meisjes van vier en zeven ontdekt.

1. Ze moeten op de meeste onmogelijke momenten naar het toilet

En dan meestal dringend. Héél dringend.

Wij moesten om 12u inschepen op de boot in Duinkerke. En twintig minuten voordien, met uiteraard geen tankstation met toilet in zicht, was er plots een acuut probleem met buikpijn, pipi, kaka, …Ik bespaar u de details, maar laat ons zeggen dat het een memorabele start was van de vakantie. En dat de anders zo strenge mannen van de douane onze auto aan een héél vluchtige check onderworpen hebben, met een dichtgeknepen neus.

2. Ze doen het liefst de hele vakantie hetzelfde uitstapje

Als er een toffe plek ontdekt wordt op vakantie, dan willen prinsesjes van vier en zeven daar het liefst de hele tijd opnieuw naartoe. Een toffe speeltuin in het dorpje? Mama, gaan we daar morgen weer spelen? Een restaurant met speelweide en frietjes op het kindermenu? Papa, gaan we daar altijd eten? Want waarom zou je eigenlijk altijd iets nieuws willen ontdekken?

3. Ze stellen op de meest onverwachte momenten moeilijke vragen (& jij staat vaak met je mond vol tanden).

“Hoe oud is de zee?”, terwijl de vierjarige schijnbaar zorgeloos over de golven springt. En in eenzelfde adem: “En hoe groot is de zee?”.

Of deze conversatie met de zevenjarige: “Mama, bestaat onzichtbaar?” Waarop je dan een poging doet: “Euh ja, sommige dingen kan je niet zien, maar ze zijn er wel, zoals liefde bijvoorbeeld. Ik zie jou heel graag, maar er hangen geen hartjes in de lucht of zo.” En het kind antwoordt: “Maar jawel, mama, ik zie toch in je ogen dat jij me graag ziet. (smelt) En ik vraag het eigenlijk omdat Lora zegt dat ze onzichtbare choco op mijn rug heeft gesmeerd.”

4.Ze eten de hele reis het liefst hetzelfde.

Fish & chips met doperwtjes. Elke dag opnieuw. De-li-cieus. En gezond en voedzaam ;-). Dat ook.

Maar gelukkig was het menu in de gemiddelde Britse pub wel wat uitgebreider dan dat. En naast die ene leuke speeltuin ontdekten we toffe stadjes, adembenemende uitzichten, prachtige parken en tuinen, idyllische picknickspots en mooie wandelingen – mama, is het nog ver? …

Voer voor een volgende post!

 

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.