Loading...

Even gaan aperitieven in Rotterdam

Goesting in een inspirerende citytrip? Zet Rotterdam dan maar met stip op je lijstje. Toen onze favoriete coworkingplek laatst een inspiratietrip naar de stad organiseerde, waren wij er maar al te graag bij. We keerden terug met een heleboel nieuwe ideeën, boeiende verhalen én een lijstje met de allerbeste apero-, lunch- en dinerplekjes.

We maken er een reeks van op de blog. Deel 1: de beste bars & aperospots in Rotterdam!

Aloha

Bar en resto in de voormalige wildwaterbaan van het tropisch zwemparadijs Tropicana (dat nu omgebouwd is tot coworkingspot en evenementruimte: BlueCity). Grappig, want als je naar het toilet gaat, daal je die wildwaterbaan een stukje af. Deze plek heeft ook een fantastisch terras met zicht op de Maas.

Terras van Aloha

Wat je er zeker moet proeven? De bitterballen met oesterzwammen van Rotterzwam. Die zwammen worden op koffiegruis gekweekt in de kelders van het naburige zwemparadijs.

Zwammen op koffiegruis, copyright Silvie Bonne

Ook de homemade iced tea en de cocktail van het huis (iets fris met gin) zijn aanraders.

Mono

Deze bar ligt in het vernieuwde Zomerhofkwartier (ook wel ZoHo genoemd). Het is een wijk waar heel wat jonge, creatieve bedrijven zitten. Het interieur is eclectisch, met veel planten en vintage stukken tegen een witte, koele achtergrond. Op het moment dat wij er waren, vond er net een expo van studenten plaats, dus het zag er net iets rommeliger uit dan anders. De toog in beton is sowieso een eyecatcher.

Mono Rotterdam

Deze bar heeft een gezellig terras met lange picknicktafels en –banken. Het terras wordt overigens uitgebreid deze zomer, want de straat wordt autovrij. Leuke vooruitzichten…

Wat moet je er zeker proeven? Een van de lokale bieren of de cider. En o ja, ook hier staan de bitterballen van Rotterzwam op de hapjeskaart: doen!

Kroketjes van o.m. Rotterzwam

 Biergarten

By far de meest sfeervolle en gezellige plek van Rotterdam. Een bar in openlucht die ons een beetje deed denken aan Dok Noord in Gent, maar dan nog leuker. Dj’s, zomerse muziek, halve liters bier, kaasplankjes, vettige hamburgers, … en vooral massa’s sfeer. Wat heeft een mens nog meer nodig? J

 

Santé @ Biergarten, copyright Silvie Bonne

 

Bar in openlucht, Biergarten

 

Volgende keer zetten we onze favoriete lunchadressen op een rij. In deel 3 volgen de aanraders voor diner. En o ja, we hebben ook nog een heerlijke koffiebar (met een even heerlijke barista) in de aanbieding.

Bekijk ook onze andere foto’s van Rotterdam via ons eigen Instagramaccount en via #rdam2017.  En check de mooie foto’s op de blog van fotografe Silvie Bonne!

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.