Loading...

Getipt: Niets is verloren festival in Gent

Als je nog niet weet wat te doen op zaterdag, dan is het ‘Niets is verloren’-festival in Gent een leuk idee. Dat initiatief op de mooie Bijlokesite zet voedselverspilling in de kijker. Niet overbodig, want uit onderzoek blijkt dat ‘de Vlaming’ gemiddeld tussen de 15 en 23 kg bruikbaar voedsel weggooit per jaar. Voor een gezin van vier zou dat betekenen dat er jaarlijks meer dan 300 euro aan eten in de vuilnisbak verdwijnt. Zonde!

Rep je dus morgen naar de Bijloke. Vanaf 15u is er een inspiratiemarkt waar je tips en tricks krijgt om restjes te verwerken, minder afval te hebben, … Er staat ook iets over kippen houden op het programma: daar zaag ik hier thuis al even over tegen manlief, voorlopig zonder succes ;-).
Er zijn ook workshops, bijvoorbeeld over hoe je heel rijp fruit in smoothies verwerkt of hoe je groenten of fruit kan inmaken.

En tussen 17u en 20u is er een veggie overschottenbanket. Voedsel dat anders afval zou worden, wordt verwerkt tot een lekkere maaltijd door enkele chefs, o.m. ook Flemish Foodie Olly Ceulenaere (van resto Publiek). Wil je proeven van al dat lekkers, breng dan zeker je eigen bord en bestek mee! Want het is de bedoeling dat er achteraf geen overschot, afval, afwas, .. is.

Alle activiteiten zijn gratis. Check www.nietsisverloren.be voor meer info.

En ten slotte, onze restjestip: restjes brood gebruiken wij voor een knapperige pangrattato (bijvoorbeeld in dit recept) of we maken er de broodpudding à la Jeroen Meus mee. Laatst deden we dat in kleine muffinvormpjes, mmm… lekker bij de koffie!

 

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.