Loading...

Kervelsoep met kaasballetjes

Rammenas, warmoes of mizuna: mochten ze niet in mijn wekelijkse groentepakket zitten, dan zou ik ze waarschijnlijk niet klaarmaken. Zo zou het ook nooit in me op komen om kervelsoep te maken op een doordeweekse avond. Tenzij er een bosje kervel slap ligt te worden in mijn koelkast.

Op zoek dus naar een recept om die zieltogende bussel groenten in te verwerken.

Soep zou het worden, mét kaasballetjes. Dat idee vond ik bij Jeroen Meus, maar ik paste het lichtjes aan volgens de andere ingrediënten die ik nog in huis had. Het resultaat mocht er zijn:

Dit heb je nodig:

– 1 grote aardappel

– 1 bouillonblokje

– 1 ui

– 2 of 3 preistengels

– een paar wortelen

– een bosje kervel

– een overschotje ricotta (ongeveer de helft van een potje van 250 g)

– wat verse of gedroogde kruiden (ik gebruikte tijm en rozemarijn)

– een goede eetlepel bloem

– peper uit de molen

Zo maak je het:

Snij de ui, de prei en de wortelen in grove stukken en laat ze stoven in een pot. Voeg daarna anderhalve tot twee liter water toe, en voeg ook de bussel kervel, het bouillonblokje en de aardappel toe. Terwijl de soep kookt, meng je de fijngesneden verse of gedroogde kruiden onder de ricotta, en voeg je een eetlepel bloem toe. Van het mengsel maak je kleine balletjes. Die mogen iets kleiner zijn dan die op de foto, de mijne waren nogal groot uitgevallen:

Alles alle groenten gaar zijn, mix je de soep en kruid je ze met een beetje peper uit de molen. Laat de balletjes nog enkele minuten meekoken en dien op.

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.