Loading...

Ice Ice Baby

Een van de redenen waarom wij héél graag gaan coworken bij LikeBirds in Gent, is omdat host Vicky een geweldige smaak heeft. Niet alleen in inrichting – check die nieuwe locatie in de Eskimofabriek, wij willen daar wonen! – maar ook in food. Zo leerden wij bij Likebirds dé allerlekkerste ijsjes van Gent en omstreken kennen: Talamini

De wondermooie keuken bij Likebirds, foto Silvie Bonne.

Talamini is ambachtelijk Italiaans ijs dat al sinds 1959 bestaat. Een jonge Gentenaar, Tanguy Serraes die enkele jaren geleden ook al de sneeuwballenfabriek Larmuseau overnam, blies het merk onlangs nieuw leven in. Je vindt Talamini in de buurt van het station (Maaltebruggestraat 9, 9000 Gent). Proef zeker de mokkasmaak (niet te zoet, véél smaak) en vanille, dé klassieker. Dat waren onze favorieten. 

 We lazen dat je intussen ook Talamini-ijs kan krijgen bij Jack’s House, op de hoek van de Graslei en de Hooiaard in hartje Gent, en dat Tanguy plannen heeft om met een Talamini-foodtruck het land rond te rijden. Een wekelijks rondje met die truck in de buurt van Sint-Amandsberg vinden wij een uitstekend idee!

 

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.