Loading...

Nieuw in Antwerpen: Vers Zuid

Het was op een doordeweekse dinsdag dat ik na een interview met de sympathieke ontwerpster Anne Kurris het plan opvatte om snel nog een broodje te eten in ’t stad (Antwerpen deze keer) voor ik huiswaarts reed. Ik sprong binnen in het atelier van manlief voor een onverwachte lunchdate. We besloten om een nieuw adresje te testen: Vers Zuid, dat begin augustus opende op de hoek van de Kloosterstraat en de Kronenburgstraat.

De zaak is smaakvol ingericht met een lange toog vol verse producten: kaas, groenten, fruit, … Op een zwart krijtbord staat het menu met slaatjes en broodjes. Vers Zuid deed ons meteen een beetje denken aan Fruxino, een adresje in dezelfde buurt waar je ook broodjes, slaatjes, groeten, fruit, sapjes en smoothies kan halen. Niet alleen omdat het concept hetzelfde is, maar ook omdat we een van de dames herkenden die achter de toog stonden. We vroegen het even na, maar beide zaken zijn niet van dezelfde eigenaar.

We bestelden twee broodjes, één met feta, waterkers, paprika, olijven, rode ui en tzatzikidressing en één met brie, waterkers, noten en honing, en twee flesjes water. We verslikten ons even in de rekening van 17,50 euro. Maar hé, de zon scheen, en er was plaats op het terras. Dus we besloten om ervan te genieten.

De portie was ruim, héél ruim: wij kregen ons broodje bijna niet op. De smaken zaten goed: een knapperig broodje, lekkere kaas en veel verse groenten. Toch één minpunt: op het broodje feta was er erg kwistig met de dressing gesmeerd, zo ging de rest van de smaken wat verloren en het werd een smosboel. Zonde!

Wat we nog jammer vonden: we kregen de broodjes mee gewikkeld in papier en dronken ons water uit een plastic flesje, ook al namen we plaats op het kleine terrasje buiten. Onze conclusie: lekker broodje en grote portie, maar voor ons te prijzig om er vaste klant te worden.

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.