Loading...

Opening wijnshop Le Sud

Toen vriendin Lieselot haar succesvolle fotostudio aan een andere fotograaf overliet om zich helemaal op een eigen wijnshop te focussen, verklaarde ik haar gek. Haar fotoshoots voor kindjes (communie, geboorte, …) waren al jaren een groot succes. Wie een communicantje had,moest er als de kippen bij zijn om nog een plaatsje in haar drukke agenda te veroveren.

Maar toen ze haar nieuwe wijnshop Le Sud afgelopen zaterdag opende, begreep ik de keuze helemaal. Want wat op het eerste gezicht een impulsieve keuze leek, is een passie en een droom waar ze al jaren met veel doorzettingsvermogen aan werkt. Lieselot bouwt samen met haar vriend Jurgen een B&B in Zuid-Frankrijk – vandaar de naam ‘Le Sud. Ze volgde een sommelier-opleiding, bezocht heel wat wijngaarden in de buurt van hun bouwproject en ging op zoek naar verborgen schatten. Uiteindelijk lanceerde ze voorzichtig een webshop met Franse wijnen.

Intussen reist ze niet alleen meer de Franse wijngaarden af, maar heeft ze ook een mooie selectie van wijnen uit Spanje, Italië en Portugal.En er is een met zorg samengesteld assortiment van bijzondere olijfolie, tapenades, pasta … Haar gloednieuwe wijnshop in hartje Aarschot oogt strak en tegelijk gezellig met veel zwart, hout en een eyecatching foto van een wijngaard op één lange wand.

Ik proefde tijdens de opening de Belgische bubbels LePlan – ik ben fan! – en genoot ondertussen van lekkere kaas met balsamico, ham met meloen en chorizo. Voor de feesten zal het aanbod nog uitgebreid worden met producten als verse truffel en foie gras. Een nieuw topadresje in Aarschot!

Adres: Theo De Beckerstraat (naast de vroegere Blokker), Aarschot. Meer info vind je hier.

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.