Loading...

Vers van het veld

Een bakfietstype ben ik allerminst, maar boontjes uit Kenia en appels uit Nieuw-Zeeland, dat vind ik er toch wel wat over.

In den Delhaize denken ze daar duidelijk anders over (kijk maar eens op de etiketten), dus nam ik enkele weken geleden het dappere besluit om mijn groenten elders te kopen. Zo kwam ik terecht bij de Zonnekouter, een bioboerderij die groente- en fruitpakketten levert in het Gentse, onder andere in mijn eigen straat. De groenten worden hoofdzakelijk geteeld in Sint-Lievens-Esse en Dikkele (heel wat dichterbij dan pakweg Chili) door kleinschalige bedrijven die hun waren rechtstreeks aan consumenten verkopen. Verser van het veld kan dus bijna niet, en ik ben vooral zeer blij verrast door het gevarieerde aanbod. Want behalve de te verwachten winterse knolselder en rode bieten, kregen we de voorbije weken ook veldsla, prei, worteltjes, broccoli, paksoi, Chinese kool, uien, witloof en pompoen. Lekker! En ik hoef er alleen maar de straat voor over te steken…

Meer info: www.dezonnekouter.be

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.