Loading...

Wald: groene lunch- en brunchoase aan de Dampoort

Wald Gent gevel

Wald, een nieuwe lunch- en brunchplek aan de Dendermondsesteenweg, stond al een tijd op mijn to-dolijst, maar zonder reservatie bleek het telkens onmogelijk om er een plek te bemachtigen. Ik had dus hoge verwachtingen voor de lunch van zaterdag (deze keer had ik wel gereserveerd). En die werden nog ingelost ook.

Wat we aten bij Wald:

  • Een vegetarisch borrelbordje (9 euro pp) voor bij de fonkelwijn (bio)

Hapjes voor bij de fonkelwijn: ideaal om van alles eens te proeven.

Eerder een borrelplateau, met stukjes warmoesquiche, een kleine quinoasalade, olijven, Keiems bloempje (kaas), geitenkaas met radicchio en mosterdhoning, een crème van mierikswortel, knolselderspread en een mandje brood. Veel meer dan een borrelhapje en ideaal om van verschillende gerechten te proeven (o.a. de quiche, de geitenkaas en de knolselderspread kan je ook krijgen als hoofdgerecht). We betaalden uiteindelijk ook minder dan 9 euro per persoon. “Dat leek ons plots wat veel”, zei de vriendelijke mevrouw die ons bediende. “Jullie zijn met z’n vieren, dus dat zou 36 euro zijn. We hebben er dus 30 euro van gemaakt.” Daar konden we best mee leven…

  • Noedelsalade (16 euro)

Noedelsalade

Vriendin Frouke had toch nog een ‘ongerke (of was het goesting) en ging voor de noedelsalade. Het verdict: “Ja, lekker!”

  • Soepje van gekaramelliseerde pompoen met komijnyoghurt (5 euro)

Soep van gekaramelliseerde pompoen met komijnyoghurt… lekker!

Verscheen op tafel met drie dikke sneden bruinbrood en verse boter. En smaakte zeer goed. Als ik pompoensoep maak, is die vaak wat papperig, maar dat was hier niet het geval. Een kruidig en verfijnd soepje.

Daarom vonden we Wald een aanrader:

  • Het interieur is heel gezellig, met veel groen – alle planten zijn ook te koop – en veel licht dat door de grote ramen valt. Je kan zitten aan een tafeltje of aan de bar, daar ben ik altijd fan van.

  • De bediening is heel vriendelijk en gewoon. Zoals het altijd zou moeten.
  • De gerechten: alles wat we proefden was lekker. Zelfs de quiche met warmoes – dat vind ik soms een euh… moeilijke groente – smaakte me.
  • De kaart is heel uitgebreid en gevarieerd. Yoghurt, granola, eitjes, breakfastburgers (veggie of vlees), verschillende toasts, en suggesties met telkens een warm gerecht, een salade, soep, … en zoetigheden uit de koeltoog. Je kan hier bij wijze van spreken elke week komen eten en elke keer iets anders proeven.
  • De bierselectie: naast allerlei specialty coffees en (opvallend veel) huisgemaakte sapjes, zijn er ook enkele speciale (Belgische?) bieren. Wij dronken fonkelwijn dus ik heb ze niet geproefd, en ik kende er maar twee van: 13 – een bier uit Sint-Amandsberg, als ik me niet vergis – en Kerel.

Ik zal nu maar alvast reserveren voor de zondagse brunch als ik zeker wil zijn van een tafel, zeker?

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.