Loading...

Nieuwe aperospot en resto in Gent: GAST

Op 14 februari opende GAST de deuren in Gent. Een nieuwe hotspot in Oudburg waar je kan aperitieven én een hapje kan eten. Wij gingen er twee dagen na de opening langs. We hadden veel geluk dat er net een tafeltje vrijkwam toen wij arriveerden. Want dit kleine, gezellige restaurant met een centrale bar en open keuken zat de rest van de avond bomvol.

Op de kaart staan er aperitiefhapjes, zoals olijven, oesters, een assortiment kaas of charcuterie, brandade van stokvis met huisbereide crackers, … en een zestal hoofdgerechten om te delen. Als richtlijn wordt er aangegeven dat je het best een tweetal gerechten per persoon bestelt. Je kunt ook voor een menuformule (36 euro pp) gaan waarbij de chef je een aperitiefbordje, enkele gerechten om te delen en een nagerecht voorschotelt.

Wij wilden zélf kiezen en bestelden voor twee de wintersalade met walnoten, krokante serrano en Parmezaanse kaas (10 euro), gebakken Sint-Jakobsvruchten met butternutpuree en broodkruim (12 euro) , tarte tatin van rode biet en geitenkaas (10 euro) en Gentse burrata met bloedsinaasappel (9 euro).

Heerlijke burrata met bloedsinaasappel

De wintersalade kwam eerst op de tafel: met geroosterde venkelzaadjes, krokante radicchio en stevige parmezaan was dit een smaakvolle salade, zonder meer. Bijna tegelijk verschenen de Sint-Jakobsvruchten: lekker en een tikje pittig met roze peperbolletjes. Maar mijn twee favoriete gerechten van de avond waren de tarte tatin en de burrata. Zeker de burrata met de bloedsinaasappel was een combinatie om te onthouden en thuis ook eens te proberen.

We babbelden nog even met de hartelijke gastvrouw Liesbeth. Zij ruilde na vijf jaar haar business van feest- en evenementstyling, Hotel Chevalier, in voor dit avontuur samen met haar partner, Jelle. Hij was een van de eigenaars van restobar Charlie, voorheen op dezelfde locatie. Wij vinden GAST een ontdekking en komen zeker terug. Misschien bestellen we dan wel gewoon elk onze eigen favorieten op de kaart, want zeker bij de salade en tarte tatin vonden we de foodsharing nogal onhandig. Lees: veel gemors en geknoei op tafel ☺. En dan hoeven we de lekkere burrata volgende keer niet te delen!

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.