Loading...

Koekjes met chocolade en pindanootjes

Vandaag was het feestje voor de eerste verjaardag van Kato. Geen tijd om zelf taart te maken – gelukkig heeft Julie’s house (www.julieshouse.be) overheerlijke chocolade- en kaastaart -, maar wel om snel een paar koekjes te bakken. Het is een beproefd recept en de koekjes waren altijd al in no time op. Succes verzekerd dus! Wel een caloriebom, maar who cares… We haalden het recept uit Het Koekjesboekje van Hattie Ellis (Veltman Uitgevers) en vervingen de walnoten door gezouten pindanootjes. Het geeft de koekjes een “Snickers-tintje”. We pasten de ingrediënten ook nog wat aan aan de inhoud van onze voorraadkast. 

Ingrediënten (voor ongeveer 25 koekjes):

175 g zelfrijzend bakmeel

115 g zachte ongezouten boter (wij doen die 15 seconden in de microgolf dan kan je ze gemakkelijker mengen en is ze toch nog niet gesmolten)

110 g suiker

1/2 tl vanille essence

1 groot ei, losgeklopt

100 g chocolade in brokjes

75 g gezouten pindanoten (fijn gemaakt met een deegrol)

Doe alle ingrediënten samen in een kom en roer met een houten lepel goed door elkaar. Schep theelepels van het deeg op een ingevette bakplaat (of gebruik bakpapier). Laat een beetje ruimte tussen de bolletjes deeg want ze lopen uit. Bak de koekjes in 8 à 10 minuten lichtbruin in een op 190° C voorverwarmde oven. Laat afkoelen en enjoy!

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.