Loading...

Zelfgemaakte limonade

Als je (tijdelijk!) geen alcohol mag drinken en niet houdt van zoete frisdranken en sapjes zijn er, behalve water, weinig alternatieven. Op restaurant wagen we ons weleens aan vers geperst sinaasappelsap bij wijze van aperitief, alcoholvrij bier krijgen we alleen binnen als wij bijna smelten en het ‘bier’ in kwestie ijskoud is, en verder is water met bubbels zowat onze meest gewaagde dorstlesser.

In de Aula in de Volderstraat ontdekten we wel de drankjes van Firefly: een mix van plat water, kruidenextracten en natuurlijk vruchtensap. Vooral de Lemon, Lime & Ginger kan ons bekoren.

copyright Firefly

Het nadeel van die sapjes is dat ze vrij duur zijn. Dus, dachten wij, waarom zouden we niet zelf aan de slag gaan met onze fruitpers? Het resultaat mag er zijn: onze verse limonade met limoen en/of citroen is nog lekkerder dan Firefly. En het voordeel is dat je kan variëren én dat je de hoeveelheid suiker helemaal zelf bepaalt.

Zo maak je het:

Pers 1 citroen of 2 limoenen (of een combinatie van beide), zodat je ongeveer een bodempje van 2 cm sap in je glas hebt. Voeg eventueel fijngesneden of geraspte stukjes gember toe, een paar blaadjes verse munt, en vul aan met ijsblokjes. Vul je glas verder met plat of bruisend water naar keuze (wij gebruiken bruisend water, voor een echt limonade-effect) en voeg suiker toe naar smaak. Hou je niet van zoet, dan zijn 2 eetlepels kristalsuiker voldoende. Je kan ook (vloeibare) rietsuiker gebruiken: heel lekker in combinatie met limoen.

Info over Firefly:

www.fireflytonics.com

Onder andere te koop bij Slagerij Aula:

www.slagerij-aula.com

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.