Loading...

De schort van Vincent

Vincent’s apron of de schort van Vincent… zo heet de kleur van de wol waardoor ik plots aan het breien sloeg. Een warm mosterdgeel in dikke onregelmatige handgesponnen strengen. 

Copyright Colinette

Ik vond deze wol van Colinette bij Lena & Zasa in Berchem. Een wolwinkel zoals je die niet vaak ziet. Veerle Van Reusel, de drijvende kracht achter de shop, vertelde me dat de wol uit Wales komt en de kleuren geïnspireerd worden door de landschappen daar. En wellicht door de schort van een Vincent in Wales? In ieder geval ik was verkocht, vooral toen ik zag hoe je met enkel een eenvoudige rechtse steek een mooie sjaal kon maken met deze wol. Drie bollen wol had ik nodig en drie avonden later was hij af (naalden: Brittany needles 17).Ervaren breisters breien 1u15 aan één bol en zijn dus maar een avond zoet ;-).

Andere interessante artikels

1 Reactie

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.