Loading...

WOEST: ontbijt, lunch en foodsharing in Gent

Woest in Gent

Woensdag ging ik voor het eerst eten bij WOEST, een nieuw eetadres aan de Brugse Poort. Helaas is het alweer zo’n restaurant waar je eten krijgt in miniporties, die je dan ook nog eens moet delen met – in dit geval vier – anderen. Maar eerlijk is eerlijk: het eten is er best lekker, de inrichting modern en gezellig, en de bediening supervriendelijk. Dat maakt het des te spijtiger dat we niet ten volle van het eten konden genieten.

Louter je honger en dorst stillen is op zich ook geen probleem bij WOEST: brood kan je zelf bijvullen aan de toog, net als water. Dat verdient zeker een extra ster, want op veel plekken moet je bijbetalen voor een portie brood.

Nog een troef: de cocktails zijn lekker en correct geprijsd. Voor een Get Woested met Lillet, gin, tonic, aardbei en munt betaal je 7 euro, en de alcoholvrije Virgin Mule met limoensap, ginger beer en angostura bitter (5 euro) vond ik zelfs nog beter smaken dan die eerste cocktail.

Het pand is bovendien gezellig en modern ingericht, met een mix van kleine en grote, lage en hoge tafels, en heeft een tof terras dat je niet meteen zou verwachten aan de Drongensesteenweg.

 

De bar bij WOEST

Mix van hoge en lage (salon)tafels bij WOEST

Van de kaart bestelden we de eerste zeven gerechten, allemaal vegetarisch:

– Tomatentaart met ricotta en feta (8 euro, het deeg was iets tussen taart en pizza en vond ik niet zo geweldig, wat erop lag viel wel in de smaak. Met z’n vijven vechten voor één minitaartje…)

Tomatentaart met ricotta en feta

– Chimichurripatatjes met oregano, peterselie en limoen (8 euro, lekker gekruid)

– Komkommer en boontjes à la japonaise (7 euro, smaakte me wel, doch boontjes heb ik niet gevonden)

Chimichurri-aardappelen en komkommer à la japonaise

– Vegetarische lasagne met erwt, munt en spicy paprika (8 euro, mijn favoriet, al kon ik er amper één hap van proeven)

De lasagne, miniportie op een klein bordje

– Chocoladechili sin carne (8,5 euro, in een klein potje dus het was voor de rappe. Ik heb er zelfs geen foto van)

– Trio van tapenade met flatbread (8 euro voor een pittige, een frisse en een iets zoetere tapenade)

Trio van tapenade

– Risottokroketjes (9 euro, vier kroketjes voor vijf personen… Smaakte een beetje flets en vooral naar frituurvet.)

Risottokroketjes

De kwaliteit van het eten is dus dik oké, alleen raakte ons gezelschap steeds gefrustreerder over de porties. Ik heb me er al vaker over opgewonden, maar deze keer viel het me op dat iederéén het tijdens het eten op haar heupen kreeg.

“Als je toch ooit op dieet zou gaan, moet je maar hier komen eten, Moi”, zei een van de vriendinnen luid genoeg toen de ober (die best sympathiek was, maar ons op den duur misschien niet meer zo sympathiek vond) de leeg geschraapte bordjes kwam wegnemen.

Dat gebeurt er dus als je een groep hongerige vrouwen rond een tafel zet met veel te kleine ‘porties om te delen’. Iedereen zit ongemakkelijk te staren naar dat allerlaatste restje in het midden van de tafel, en heeft eigenlijk gewoon zin in een goedgevuld bord eten, pats voor haar eigen neus.

Dat laatste principe besloten we dan ook toe te passen op het dessert: vier keer de citroencake met aardbei, drie keer de rabarbercrumble met rood fruit en ijs. Ieder zijn eigen bord, verdorie. Omdat het zo druk was, duurde het echter even voor we die konden bestellen, waardoor onze honger min of meer over was toen het dessert (omstreeks 23u) toch werd opgediend. De dessertporties waren bovendien wel best ruim. Gevolg: niemand slaagde erin haar bord leeg te eten, ook al was die crumble echt overheerlijk (lekker zurige, warme crumble met een smakelijk bolletje ijs).

Overheerlijke rabarbercrumble met ijs

Conclusie: het eten is lekker bij WOEST en de sfeer zit zeker goed, maar wees voorbereid op kleine porties. Ben je met vier of meer personen, dan bestel je sommige gerechten – zoals de lasagne of de chili sin carne – het best dubbel.

Hoe het ontbijt en de lunch eruitzien, weet ik niet, dus die zijn zeker het proberen waard.

Het is trouwens nooit te laat om het concept wat bij te schaven… De porties wat groter maken of aanpassen aan het aantal personen, of – waarom niet – ieder zijn eigen bord? Het is maar een gedacht…

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.