Loading...

Haven: nieuw lunchadres aan Dok Noord Gent

Sharing = caring. Zo stond op het bord naast de suggesties van de dag. Want ja, ook in Haven doen ze aan food sharing. Haven is het nieuwe lunchadresje van de mensen achter Eetavontuur. Het is op dezelfde locatie als waar we ruim drie jaar geleden een kookworkshop van Eetavontuur volgden (je leest het hier).

Toen Moïra en ik er langsgingen, was de plek ongeveer een week open. En dat merkte je aan de bediening. Zo was er een ietwat nerveuze jonge ober die het hele menu van naaldje tot draadje voorlas aan onze tafel. Drankjes mochten we zelf gaan halen in de koelkast/bar. We kozen een citroengras limonade en een roselle limonade. Die eerste was nogal flets van smaak, de tweede een absolute aanrader.

En dan het eten. Moïra houdt niet van food sharing, een beetje zoals Joey in Friends: ‘Joey/Moïra doesn’t share food’;-). Te weinig, te onduidelijk, te rare combinaties … en vooral ze haat die vervelende momenten waarbij niemand dat laatste schaamhapje durft te nemen. Kortom, er zijn best wat argumenten volgens Moïra om iedereen uit z’n eigen bordje te laten eten. 

Maar goed, er moést gedeeld worden bij Haven. We besloten daarom om elk één favoriet te kiezen en dan nog één extra groentegerecht erbij. Er waren nogal veel hapjes met vlees bij de suggesties, die lieten we sowieso links liggen. Zo kwamen we uit bij de gestoomde vongole met kaffir limoen en chili en de geroosterde seizoensgroenten met zachte gele curry en jasmijnrijst. Als extra groentegerecht namen we de gegrilde bloemkool met mango-appel-chutney.

Geroosterde bloemkool, mangochutney en venusschelpjes

De venusschelpjes waren het lekkerste gerecht. Die waren in een mum van tijd op. Wat dan weer tegenviel, was het bloemkoolhapje. De bijbehorende chutney was enorm zoet, en dat vonden we moeilijk te rijmen met de bloemkool. De curry met seizoensgroenten was lekker, pittig genoeg ook. Alleen was er bij dit groentegerecht alweer bloemkool waardoor we nogal veel van diezelfde groente aan het eten waren.

Jasmijnrijst, gegrilde groenten en de gewokte boerenkool

Per ongeluk serveerde de verwarde ober ons nog een extra hapje: gewokte boerenkool met chili. En omdat we in de waan verkeerden dat het bij de seizoensgroenten hoorde, was dat op voor we het goed en wel beseften. Lekker, en eigenlijk een betere keuze dan de geroosterde bloemkool, zo bleek. 

Nadien kwam de vergissing uit, maar het extra gerecht werd niet aangerekend. In totaal bedroeg de rekening 35 euro, voor een lichte, lekkere, gezonde lunch met een oosters tintje. En een overdosis bloemkool, dat wel …

 

Meer info: http:/www.eethaven.be/,

open iedere weekdag van 12 tot 14u30.

 

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.