Loading...

Barbiet: vers, vegan en lokaal

Als je niet oppast, kan het leven als freelancer weleens eenzaam worden. Mijn persoonlijke preventieplan: een wekelijks bezoek aan coworking LikeBirds, brainstormsessies met Emilie in Gentse koffiebars (voor ons bedrijfje copy-write.be), en af een toe een lunch met een vriendin of een andere freelancer. In januari had ik bijvoorbeeld afgesproken met collega-copywriter Linde, die eigenlijk in Kopenhagen woont maar tijdelijk in het land was voor familie- en andere bezoeken.

Zij had zich verlekkerd op een bezoek aan bento bar Nunchi, maar die was net gesloten voor schilderwerken. Bij wijze van alternatief trokken we daarom naar Barbiet, dat zowat een maand eerder – eind november – de deuren opende in de Baudelostraat, in een eenvoudig ingericht herenhuis vlakbij de Vrijdagmarkt.

Barbiet Gent

Voor een vegetariër als Linde een goeie keuze, want op het menu stonden voornamelijk vegetarische en zelfs vegan gerechten en desserts. Nochtans niet met voorbedachten rade, verzekerde de uitbaatster ons: “We proberen voorrang te geven aan lokale producten en biologisch gekweekte groenten en zo veel mogelijk zelf te maken. En verder kiezen we voor gerechten die we in de eerste plaats zelf lekker vinden. Die blijken inderdaad vaak veganistisch of vegetarisch, maar voor de brunch dit weekend voorzie ik ook iets lekkers met vis… en vlees staat ook weleens op het menu.”

Ook de drankenkaart volgt die filosofie: veel bio, lokaal en zelfgemaakt.

Barbiet Gent

Wat we proefden:

– Het Iraanse groentestoofpotje: de portie was oké, de smaak ook, maar de combinatie van aardappelen en parelcouscous vond ik iets minder geslaagd. Verder bevatte het stoofpotje vooral tomaten, dat mocht voor mij wat gevarieerder zijn.

Iraans groentestoofpotje

– De quinoasalade met paddenstoelen en peterseliepesto (“hmm, veel smaak, en die hazelnoten maken het lekker crunchy”).

Quinoasalade

– Een stuk vegan raw appeltaart met een bodem van rozijnen: net iets specialer dan een gewone appeltaart. De vele rozijnen maakten de taart vrij zoet, maar de frisse stukjes verse appel maakten voor mij veel goed.

Vegan raw appeltaart

– Een koffie-vanille cheesecake (“past supergoed bij m’n koffie”)

Koffie-vanille cheesecake

– Warm appel-gembersap: zelfgemaakt en ideaal om weer wat gevoel te brengen in mijn tenen na de ijskoude fietstocht van Sint-Amandsberg naar Gent-centrum.

Warm appel-gembersap

Het leuke is dat het menu – inclusief de taarten en de brunchkaart – bijna elke week verandert. Zo proef je iedere keer iets nieuws. En: je hoeft niet per se te delen. Het is eens iets anders 😉

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.