Loading...

Hamburgerrestaurant Jilles

Een goeie hamburger maken is een kunst. Dat werd nog maar eens bewezen toen ik vorige week bij Jilles ging eten, een brasserie met burgers als specialiteit. Ideaal voor een snelle hap als je daarna nog een film van het Filmfestival wil meepikken. (Ik zag trouwens Ain’t Them Bodies Saints: mooie film!) Het interieur van de zaak is best gezellig, maar hoewel ik gereserveerd had en er duidelijk nog plaats was achteraan, kregen we een plek pal naast de open koelkast met drankjes. Daar bleken trouwens zowat alle dranken in gekoeld te worden. Gevolg: de dienster liep continu over en weer tussen de koelkast aan de deur en de bar in het midden van de zaak. Handig is anders.
Maar goed, ik kwam naar hier om een hamburger te eten. Keuze genoeg op dat vlak: rundburgers met mozzarella of cheddar, een stevige double burger, spitburgers met ham en veggieburgers. Het leek ons zonde om hier te gaan voor vegetarisch, daarom kozen we voor de hamburger met opgelegde tomaatjes en rucola, en de dubbele rundburger op een broodje met granen.
De burgers werden mooi geserveerd, met een slaatje in een apart kommetje ernaast, en zonder frietjes (maar dat wisten we op voorhand).

Allemaal heel verzorgd, alleen jammer dat het vlees niet was wat we verwachtten. Een rundburger, is dat geen hamburger met rundvlees? Nee dus: voornamelijk varkensvlees met een beetje rundvlees erdoor dat véél te zwaar gekruid was. Toen we aan de ober lieten weten dat het toch wel jammer was, geprepareerde hamburgers geven als pure beef-burgers zogenaamd je specialiteit zijn, was die allesbehalve amused. ‘Dit is wel vers vlees hé, kom maar mee naar de keuken.’ Eigenaar Jilles die daar naarstig hamburgers stond te bakken, vertelde inderdaad dat de hamburgers vers van de slager kwamen, vers geprepareerd that is. En hamburgers met pure beef? Nee, dat kon niet, dat valt uit elkaar, kan je niet deftig bakken, onmogelijk. Frietjes zou hij binnenkort wel serveren, onze beste Jilles. Dat is toch al iets…

Note (mei 2017): Intussen kan je voor echte beef burgers (én zeer lekkere cocktails) in Gent terecht bij Uncle Babe’s Burger Bar. Veruit de lekkerste, en als je wil kan je er de hele avond blijven plakken en gewoon iets drinken.

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.