Loading...

AYWA Beirut Streetfood in de Lammerstraat

Sommige restaurants hebben geen hippe website of slimme socialmediastrategie nodig om de aandacht te trekken van foodies. AYWA Beirut Streetfood, een nieuw Libanees restaurant in de Gentse Lammerstraat, is er zo eentje.

‘No phone’

Van verschillende mensen had ik al gehoord dat het eten er fantastisch is. Maar zocht ik online naar info of een manier om er een tafel te reserveren, dan vond ik eerst een officieuze Facebookpagina zonder contactgevens om daarna een officiële te ontdekken… ook zonder contactgegevens. ‘No phone’ staat er bij info, en via het e-mailadres kreeg ik simpelweg geen reactie. Via Facebook Messenger lukte het me uiteindelijk om er op een vrijdagavond een tafel voor vijf te reserveren. ‘Enkel mogelijk met minstens vijf personen en als iedereen het menu van 20 euro bestelt. Hiervoor wordt jullie tafel gevuld met een variatie aan mezzes, dips, salades, bites en rolls om samen met je tafelgenoten te delen, een typisch Libanese foodsharing experience’, lieten ze me weten bij de reservatie.

Enfin, ik dácht dat het me gelukt was om te reserveren. Want toen de eerste van ons gezelschap in het restaurant aankwam, bleek er niemand op de hoogte van een reservatie en was er dus geen tafel vrijgehouden. Gelukkig was het nog vroeg op de avond, en konden er snel twee tafels bij elkaar geschoven worden. Beetje chaotisch, maar we konden eten.

Gezellig zithoekje bij AYWA Beirut Streetfood

Perzische gin-tonic (en plastic zakjes)

Rustig beginnen met een aperitief – een Perzische gin-tonic met rozenblaadjes – en daarna proeven van de verschillende dips, bites & salads en het Lebanese Grilled Flatbread, dat was het plan. Maar kalmpjes aan is bij deze Libanees niet aan de orde. Het eten verscheen zowat meteen na het aperitief en alle gerechten kwamen min of meer tegelijkertijd. Het voordeel is: ik had geen tijd om honger te lijden. Het nadeel is dat ik mijn gin-tonic bij het eten zat op te drinken en dat de ruimte aan tafel wat krap werd. Maar beter te veel eten op tafel dan te weinig, zeg ik altijd. (Ook al zit dat in plastic zakjes, zoals het flatbread dat je onbeperkt kan bijvragen.)

Perzische gin-tonic met rozenblaadjes

Geen plaats voor individuele bordjes op de overvolle tafel

Is AYWA dan een aanrader of niet?

Zeker wel, want alles wat we voorgeschoteld kregen was verzorgd en lekker (vooral de batata harra – heerlijk gekruide patatjes – de gegrilde bloemkool met amandalen en de grilled haloumi roll met tomaten, olijven en verse munt). Het was ook ruim voldoende om onze honger te stillen.

Het concept is misschien eerder gericht op mensen die snel iets lekkers willen eten (bestellen doe je aan de toog, betalen kan enkel cash, reserveren kan pas vanaf vijf personen, en tegen 20u stond er een lange rij aan te schuiven om eten af te halen.) Urenlang tafelen is dus niet per se de bedoeling, al kan het wel. Het gezellige interieur nodigt in elk geval uit om te blijven zitten, net als het lekkere eten op de kaart. Een blijver, wat ons betreft!

Groene pepers, wijnbladeren, hummus

AYWA Beirut Streetfood

Boven de spicy aardappelen, onder de bloemkool met amandelen en de aubergine met sesamsaus

Andere interessante artikels

1 Reactie

  • Mina 1 jaar geleden Reageer

    beste restaurant ooit nog nooit in een beter restaurant gegeten plus lekker plus heel beleefde mensen

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.