Loading...

Van rundscarpaccio naar chocomousse

Toen Emilie en ik een uitnodiging kregen voor de opening van rooftop bar en resto Gaston op 1 juli, moesten we geen twee keer nadenken …  De pop-up plek duikt steevast op in lijstjes van de mooiste terrasjes in Gent. We wilden het dus weleens met eigen ogen zien. En ja, het terras kon ons bekoren: op het dak van de Galvestonfabriek aan de Wiedauwkaai kijk je uit over de stad en omgeving. Maar er is meer: er is ook een soort verwilderd grasveldje en dat zorgt voor een groen accent en wat rust, midden in – of eerder boven – de stad. De twee petanquebanen naast het terras maken de vakantiesfeer compleet.

En dan het eten … Dat wordt verzorgd door Coeur d’Artichaut

catering. Bij de opening proefden wij er enkele kleine hapjes, zoals een heel lekkere rundscarpaccio en een huisgemaakt garnaalkroketje dat naar onze zin best wat meer garnaaltjes mocht bevatten. De mini-hamburgertjes misten we helaas, ondanks subtiele pogingen om de ober te lokken. Ook het hoofdgerecht ging aan onze neus voorbij. Wij probeerden toen wellicht net om een lekkere gin tonic (afgewerkt met basilicum en aardbei) te scoren aan de bar. Het ijs was net op en we moesten dus wat geduld hebben. De reusachtige cocktail was het wachten wel waard – en kwam ook hard aan op onze nuchtere maag ;).
En toen kwamen de desserthapjes er al: wij proefden de chocomousse. Lekker, al hadden wij toen eigenlijk nog zin in iets hartigs. Later op de avond vielen we nog aan op de minipuntzakjes met frieten.
Om écht iets over het eten te kunnen vertellen, moeten we dus nog eens teruggaan – en dat vinden we niet erg J – want op de opening ging het

voor ons van rundscarpaccio naar chocomousse. Beiden wel zeer oké. We’ll be back.
Meer info: www.gaston-gent.be (open in juli & aug, di tem za).

Andere interessante artikels

1 Reactie

  • Laloe by [H] 9 jaar geleden Reageer

    Direct ne keer op mijn to-visit-when-in-ghent-lijstje zetten 😉

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.