Loading...

Onze geheime foodtip

Zelden deelden we met zoveel tegenzin een culinair adresje op deze blog. Maar omdat jullie het zijn, volgt hier onze lekkerste en meest exclusieve ontdekking van de voorbije maanden: OAK.

(Nog) geen restaurant, maar wel eten in de keuken van een getalenteerde kok en in goed gezelschap. Marcelo Ballard heet dat keukentalent, en hij werkt op dit moment nog in de keuken van Sergio’s Pure C. Tot in oktober, want dan wordt OAK een echt restaurant in de Gentse Hoogstraat. Als we mogen afgaan op wat we afgelopen vrijdag proefden, wordt dat een nieuw superdeluxe topadresje.

Een korte samenvatting van wat we zoal op ons bord kregen (de geuren en smaken moet je er maar bij fantaseren): komkommergazpacho met tomaat en oesters, gebakken dorade met aubergine, paprika, radijs en sambal, dry aged striploin met polenta, maïs, groene ui, champignons en citroen, avocado met witte chocolade en sorbet van passievrucht en limoenblaadjes, en een chocoladeparfait met kahlua, yuzu-gel en bergamot-sorbet.

Gebakken dorade met aubergine, paprika, radijs en sambal

 

Komkommergazpacho, tomaat, oesters

 

Dry aged striploin, polenta, maïs, groene ui, champignons, citroen

Bij het aperitief – er is onder andere keuze uit 5 soorten gin-tonic, met alles erop en eraan – kregen we nog een drietal heerlijke hapjes, en bij de koffie (of thee, naar keuze) hoorden natuurlijk versnaperingen.

Moeilijk te zeggen welk gerecht het lekkerst was, want ze waren allemaal even verfijnd en smaakvol en werden prachtig gepresenteerd. Zelfs de desserts konden ons zeer bekoren (en dat wil wat zeggen tegenwoordig: bij ons laatste bezoek aan Publiek kregen we zuring. ZURING. Waarschijnlijk is het hip om desserts te maken met vergeten groenten, maar geef ons dan toch maar the real thing. Zoet, en zuur, maar met een goeie balans, en geen zurige drek zonder meer, als het even kan.)

O ja, en de prijs voor dat exclusieve diner? 45 euro voor het eten (wat en hoeveel je drinkt, bepaal je zelf), 4 euro extra als je koffie en extra lekkers erbij neemt. En dat is het meer dan waard.

OAK

Hoogstraat 167/001

reservatie@oakgent.be of 09 353 90 50

(voorlopig enkel private dining)

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.