Loading...

Mmm… mezze!

Wij woonden tot een drietal jaar geleden in Antwerpen, midden in een echte restaurantbuurt. Er waren nog geen kindjes en de verleiding was vaak groot om ergens een hapje te gaan eten. Onze favorieten? Die kleine, gezellige resto’s met verse, kwalitatieve producten, en verder niet te veel poespas. Een van onze vaste adresjes was bij de Griek, Varelli, aan de Plantinkaai. Toen de kindjes laatst bij opa en oma gingen logeren, reden wij uit nostalgie nog eens naar Antwerpen voor de lekkere mezze. En het viel weer geweldig mee …

We kozen de tzatzikidip, de Griekse salade, het torentje met haloumi, courgette en tomaat, de souvlakia en spanakopita. Het was bijna allemaal op voor we eraan dachten om een paar foto’s te nemen. Lekker! Alleen van de Griekse desserten zijn wij geen fan. Die zijn vaak héél zoet. Dan bestellen we liever wat meer hapjes vooraf.

Varelli is een aanrader als je houdt van authentiek Grieks, van hapjes proeven en delen, en een vleugje zuiderse nonchalance. Soms moet je wel wat langer wachten, want ook de bediening is nonchalant. En vaak is het er superdruk, je reserveert dus beter.

Als iemand een tip heeft voor een lekker Grieks restaurant in Gent, laat dan zeker iets weten!

Info: Varelli, Plantinkaai 15, Antwerpen, tel: 03-485.88.82, sluitingsdagen: ma & di. Budget:  ± 30 euro pp.

Andere interessante artikels

1 Reactie

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.