Loading...

Italiaanse eetbijbel

Toen we drie jaar geleden Ligurië, Toscane en Umbrië bezochten hadden we geen reisgids mee, maar wel het boek Osterie & locande d’Italia: een overzicht van alle plekjes in Italië waar je traditionele kost krijgt voorgeschoteld.

Ze zijn gerangschikt per regio, met een vrij uitgebreide beschrijving van de sfeer en vooral van het eten. Letterlijk elk adres dat we uitprobeerden was een voltreffer, en ook alle vrienden en kennissen die het boek leenden waren er laaiend enthousiast over.

Omdat we dit jaar opnieuw naar Italië trekken, bestelden we de recentste uitgave van onze eetbijbel online: Osterie d’Italia, guida 2013. Die bestaat voorlopig enkel in het Italiaans, maar ondertussen begrijpen we wel wat ‘calamari in crosta di pane e con patate’ betekent, of wat we mogen verwachten als we ‘gnocchi con polpetti e pecorino’ bestellen. Hmm, waren we al maar daar.

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.