Loading...

Alberte: bar en hors d’oeuvres in Sint-Amandsberg

Alweer een eetadres in Sint-Amandsberg? Yep, ik kan er ook niets aan doen. Ze schieten hier als paddenstoelen uit de grond. Nog een paar jaartjes geduld en Sint-Amandsberg is het Brooklyn van Gent … hoop ik. Mijn nieuwste ontdekking heet Alberte en is nog maar enkele weken open. Ik was er meteen weg van: een café met een ongedwongen sfeer, lekker eten in voorgerechtporties – zo kan je verschillende gerechten proeven – en een kaart met veel natuurlijke wijnen.

’s Middags kan je er voor 13 euro een dagschotel eten, met vlees of een vegetarisch alternatief en met of zonder soep en/of een dessert, maar ik vind het vooral een plek om ’s avonds iets te gaan eten en drinken.

De prijs van de gerechten varieert tussen 6 en 11 euro, en voor 5 euro heb je al een glas écht goeie wijn. Een stuk goedkoper dan wat ik bijvoorbeeld betaalde bij Eat Love Tastings (maar dat ligt natuurlijk niet aan de Dendermondsesteenweg). Een aanrader als je in de buurt woont, en anders ook!

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.