Loading...

Zeven tips voor een kidsproof citytrip naar Parijs

Naar de bakker van Miraculous en derrières spotten in Musée d’Orsay…

In de paasvakantie trokken we met onze dochters, Kato (10) en Lora (8), naar Frankrijk. De reis ging van Arras naar Parijs, daarna naar Troyes en eindigde in Nancy. Ik neem de blogdraad terug op en start in de stad die het meest tot de verbeelding sprak bij de kinderen: Parijs!

De meisjes kennen Parijs vooral van Miraculous, Tales of Ladybug en Cat Noir. Die serie speelt zich af in Parijs en gaat over twee tieners met superkrachten, Marinette (Ladybug) en Adrien (Cat Noir). Toen Kato op school tijdens een Europamarkt een voorstelling over Frankrijk moest geven, werd de fascinatie nog groter. Wij dus naar Parijs met enkele belangrijke to do’s: de Eiffeltoren beklimmen, de sarcofagen, mummie en de Mona Lisa in het Louvre checken en proeven van het lekkers in de bakkerij van de papa van Marinette.

Croissants proeven bij de bakker van Miraculous

 

Omdat tips en tricks superhandig zijn wanneer je zelf een citytrip Parijs plant, vat ik onze trip samen in zeven tips.

1. Met kinderen logeren in Parijs? Airbnb to the rescue

Geen duur boetiekhotel of onpersoonlijke keten in de Parijse rand voor ons. We kozen voor het comfort en de huiselijkheid van een appartement. Na een zoektocht op Airbnb kwamen we in het gezellige appartement van Margaux terecht, in de rue Saint Lazare. Er was een slaapkamer met tweepersoonsbed voor ons, een slaapbank in de living voor de kinderen, een piepkleine badkamer met douche, een gezellige keuken en een heerlijke bakker (Le pain retrouvé) in de buurt waar we ‘s morgens kraakverse croissants konden halen. Zo begon de dag meteen goed!

2. Beklim de Eiffeltoren

Dé must do volgens onze kinderen! Wij klommen met de trappen tot de tweede verdieping. Wil je met de lift tot de top, dan boek je je tickets best zeker een maand op voorhand. Wij reserveerden de tickets een paar weken voor vertrek en konden enkel nog kiezen voor een tijdslot ’s avonds en konden alleen nog tot op de tweede verdieping. Maar we vonden de klim tot daar al spectaculair genoeg en genoten van heel mooie uitzichten bij valavond.

De Eiffeltoren: hét hoogtepunt van de citytrip!

3. Op ontdekkingstocht in het Louvre

Er staat altijd een gigantische wachtrij aan de glazen piramide, maar gelukkig heeft het Louvre meerdere ingangen en zijn die niet allemaal even bekend en populair. Zo daalden wij de trappen af naast de triomfboog en konden we meteen het museum binnenwandelen. Het museum is gigantisch, dus maak je op voorhand best een keuze wat je zeker graag wil zien. Wij gingen voor de Egyptische sarcofagen – en de mummie! -, kozen enkele Romeinse beelden (de klassiekers) uit en zagen vanop een afstand de Mona Lisa. Want wie dichterbij wil komen voor een foto, moet opnieuw aanschuiven. Ook de gouden zaal met de Franse kroonjuwelen sprak tot de verbeelding bij de kinderen.

Voor de piramide van het Louvre. Je vermijdt een lange wachtrij als je een andere ingang kiest.

4. Blote poepen in het Musée d’Orsay

Ook Musée d’Orsay is een klassieker. Wij gingen voor de vijfde verdieping met de impressionisten en bezochten de Van Gogh expo. Nadien dwaalden we nog een beetje door de mooie hal van het oude stationsgebouw beneden. Kato en Lora vroegen er mijn smartphone om foto’s te trekken. Achteraf hield ik er een mooie collectie close-ups van poepen aan over: in marmer en op doek. Het moet ten slotte niet altijd de Mona Lisa zijn 😉.

5. Lunchen bij Dépot Légal

Op goed geluk stapten we deze lunchplek in de buurt van Les Tuileries binnen. Het was een voltreffer. Al vreesden we eerst dat onze kinderen niks naar hun zin zouden vinden op de kaart. Er is geen kindermenu. Maar de croque monsieurs met een hint van truffel vielen in de smaak. De porties zijn heel groot. Gelukkig had de supervriendelijke ober voorgesteld om maar één gerecht te bestellen voor onze twee kinderen. Zelf nam ik de BB New Yorkais, een royale hamburger met pastrami, cheddar en kruiden met een fris slaatje erbij. Flor had de tataki van tonijn en die viel ook erg in de smaak. Bij ons vertrek kregen we nog éclairs van het huis aangeboden. Maar onze magen waren zo gevuld dat we ze weigerden. En daar heb ik nu nog spijt van, want nadien las ik dat de chef van dit restaurant, Christophe Adam, beroemd is om zijn éclairs 😟…

Lekkere lunch, toffe inrichting en supervriendelijke bediening bij Dépot Légal in Parijs

6. Bakker van Miraculous

Gelukkig proefden we wel de éclairs van Boris Lumé Boulangerie. Deze bakkerij nabij Montmartre vormde de inspiratie voor de bakkerij van de papa van Marinette in de serie Miraculous. Kato en Lora herkenden de mooi gedecoreerde façade meteen. Ook het interieur is een streling voor het oog met charmante tegels in crème en lichtblauw tegen de muur en houten rekken waarop allerhande soorten brood uitgestald zijn. De croissants die onze meisjes bestelden, waren in een mum van tijd op. De éclair die wij er proefden, had een vulling met chocolade: lekker!

Croissants halen bij de bakker uit Miraculous

7. Winkelen bij Fleux in de Marais

Wij hebben twee dochters die graag shoppen. Dus trokken we een middag naar de Marais, een van de gezelligste winkelbuurten in Parijs. Favoriete winkels waren die van concept store Fleux. Wij bezochten de kids store en gingen binnen in twee home/deco/cadeauwinkels. Je ontdekt er superleuke kaarsen, keramiek, papierwaren, verzorgingsartikelen, … We vonden er zelfs een vleugje Gent terug: de bekers van Helen b!

Dag Parijs, ’t was wijs!

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.