Loading...

Bilbao citytrip tips

We hebben een paar leuke citytrips achter de rug. Vorig jaar kwam er door babyperikelen van reizen niet veel in huis. Maar nu hebben we dat helemaal goed gemaakt ;-). Eerst was er Stockholm, daarover vertel ik een volgende keer meer. En twee weken geleden gingen we naar Bilbao. Enkele tips voor als u ook een tripje plant:

Om te logeren: Hesperia hotel (Campo Volantin 28)

Het Hesperia hotel, vlakbij de brug van Calatrava en ook dichtbij het Guggenheimmuseum, is een aanrader. De ligging aan het water is super, en het gebouw is mooi. De gevel valt op door zijn ramen in vrolijke kleuren. Wij hadden een ruime kamer met zicht op de rivier en het Guggenheim in de verte. En gelukkig was er airco, want 40 graden is écht heet. Ook de gratis wifi is een troef, zo haalde ik tussendoor mijn deadlines. En ze hebben een uitgebreid ontbijtbuffet, met o.m. vers fruit en allerhande zoetigheden.

Om iets te drinken: Bihotz (Calle Arechaga 6)

Deze bar ligt een beetje buiten het oude centrum. Maar het is de omweg waard. Héél relaxed en gezellig: vriendelijke bediening, creatieve inrichting met oude stoelen en tafels, koersfietsen aan de muur, een beetje retro hier en daar … We proefden er de biologische wijn. Verdejo … lekker! Je vindt er ook een heleboel bieren, koffie, thee, taartjes en home made ice tea. En de broodjes die de tafel naast ons geserveerd werden, zagen er goed uit.

 

Om te gaan eten: Oishii (Alameda Urquijo 34)

Gek genoeg was ik deze trip het meest onder de indruk van een Thais restaurant, Oishii. En dus niet van de adresjes met pintxos, de Baskische hapjes. In Oishii zijn we per toeval op een middag beland. Het was er zeer druk en we konden enkel nog aan de toog van de sushibar eten. Ik at er zeebaars met een pittig sausje en dronk er een goeie Verdejo. Niet duur ook, zo’n 20 euro pp voor lunch en twee glazen wijn. De lekkerste pintxos aten we uiteindelijk op het zonnige terras van de bistro bij het Guggenheimmuseum.

Om te zien: Guggenheimmuseum … én meer

Het Guggenheimmuseum is uiteraard een must. Ik was echt onder de indruk van het gebouw. Wij bezochten binnen de expo van Niki de Saint Phalle. Ik kende die vooral van de Nana’s, de kleurrijke beelden van ronde vrouwen, maar er was veel meer. Ik ontdekte er bijvoorbeeld dat Saint Phalle in de jaren zeventig een speelhuisje maakte in Knokke voor de kinderen van kunstschilder Roger Nellens.

De expo ‘The 50s: fashion in France 1947-1957’ in het museum voor Schone Kunsten vond ik ook de moeite, met The New Look van Dior en de start van Yves Saint Laurent. Véél schone kleedjes…J

En verder genoten wij vooral van het kuieren door het oude stadsgedeelte, met zijn steegjes, verborgen bars, de Plaza Nueva en het groene park met uitzicht op de stad.

Om te shoppen

Mooie multimerkenshops waren N32 (Calle Ledesma 32), Mongolia (Calle Arechaga 2,vlakbij onze favoriete bar Bihotz) en voor kinderkleding Little Store (Calle Ledesma). Wie houdt van prints, kleur en eigenzinnige snitten moet zeker ook eens een kijkje nemen bij de Baskische merken Zergatik (Calle Victor 4) en Skunkfunk (Calle Victor 5).En ja hoor, ook in Bilbao is er een COS en daar vinden wij altijd wel iets!

 

 

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.