Loading...

Café de loge

copyright café de loge

Café de loge bestaat al meer dan vier jaar, en toch was ik er amper één keer geweest. Geen grote verrassing, aangezien ik geen fanatieke caféganger ben. Maar toch vraag ik me sinds zondag af: waarom? Te dichtbij misschien, of eerder iets voor studenten, niet echt een koffiebar wanneer ik zin heb in koffie, en ook geen echte kroeg wanneer – jawel, dat gebeurt af en toe – ik de plotse behoefte voel om een pint te gaan drinken?

De vele keren dat ik er langs reed of wandelde, was het café nochtans altijd gezellig gevuld met mensen. Alleen aan de computer, of in gezelschap. Veel jonge studenten, maar ook ‘ouder’ volk. Zoals ik.

Dat was ook zondag het geval, toen ik er dan toch eens binnenstapte. Ik kreeg het meteen warm in het sfeervolle cafeetje, al kan dat ook aan de Irish coffee met veeel whisky gelegen hebben:

In elk geval: hier kom ik nog eens terug. Voor nog zo’n Irish coffee, of een aperitiefje, of – wie weet – een frisse pint tijdens een van de optredens die er geregeld plaatsvinden. Op de kaart staan ook een paar kleinere gerechten (quiche, pasta en salades), dus misschien waag ik me zelfs eens aan een lunch dichtbij huis.

Café de loge

Annonciadenstraat 5 in Gent

www.deloge.be

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.