Loading...

Spicy vegetarische tajine

Restjes uit de koelkast worden hier meestal verwerkt in een groentesaus voor bij de pasta. In een vlaag van creativiteit besloot ik ze een paar dagen geleden te gebruiken in een – al zeg ik het zelf – zeer geslaagde tajine. Enkele aardappelen, een halve zak prinsessenboontjes, een half gemberknolletje, een aubergine en een paprika. Meer heb je soms niet nodig om een smaakvol én supergezond gerecht te brouwen. De kruiden die ik het lekkerst vind in de tajine heb ik altijd in huis, en in een opwelling gooide ik er ook nog een bouillonblokje en de restjes van een potje rode currypasta bij. Het is bijna te lekker om te delen, maar hierbij toch mijn persoonlijke recept.

Dit heb je nodig voor 2 personen:
– groenten naar keuze, in mijn geval 6 grote aardappelen, 250g boontjes, 1 aubergine, 1 rode paprika, 1 rode ui
– 2 grote verse tomaten of 1 blik tomaten (hoeft niet, maar ze maken het gerecht smeuïger)
– 1 gemberknolletje, in kleine stukjes gesneden (kan je ook vervangen door gemberpoeder)
– 1 bouillonblokje
– kaneel, komijn, kardemompoeder, koriander, paprika en kurkuma, ongeveer een theelepel van elk, en 1 gedroogd chilipepertje
– een flinke eetlepel rode currypasta
– een handvol pistachenoten en rozijnen 
Zo maak je het:
Snij de groenten in stukjes en leg ze in laagjes in de tajine: de aardappelen onderaan, en dan de groenten die het langst moeten garen (in dit geval de boontjes), om te eindigen met de tomaten. Strooi de stukjes gember, de kruiden en het verbrokkelde bouillonblokje erover, voeg de rode currypasta toe, en eindig met de rozijnen en de noten. Voeg nog een klein scheutje water toe, zet het deksel erop, en laat de tajine een twintigtal minuten sudderen op een laag vuur tot alle groenten gaar zijn.

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.