Loading...

Clooney’s coffee

Precies op het moment dat mijn old school manuele espressotoestel de geest gaf, ging er in Gent een gloednieuwe Nespresso Boutique open. Op een goeie 100 meter van mijn deur nog wel, in de Zonnestraat aan de Kouter. Je zou bijna gaan geloven dat er hierboven iemand stevig heeft geïnvesteerd in Nespresso-aandelen.

Toch ging ik niet meteen overstag. Want als echte koffieliefhebber ben ik ervan overtuigd dat je de beste espresso manueel klaarmaakt. Met heerlijk ruikende, verse koffiebonen die je zelf maalt. Maar om eerlijk te zijn deed ik dat malen ook al niet toen ik mijn oldtimer machine nog gebruikte. En een goeie espresso maken was dan wel een aangenaam ritueel, soms duurde het me gewoon te lang. Voor een automatische espressomachine met ingebouwde maler wordt hier dan weer te weinig koffie gedronken – ik ben de enige – dus ben ik uiteindelijk toch maar bezweken voor Clooney’s coffee. En ik moet toegeven: hij is lekker. Ondertussen zijn er al 16 verschillende ‘grand crus’ in het aanbod, die je allemaal mee naar huis krijgt als je je een espressotoestel aanschaft. De voorbije weken heb ik ze allemaal geproefd, en Ristretto, Livanto en Roma zijn voorlopig mijn favorieten.

Tot en met 20 januari loopt er trouwens een actie in alle verkooppunten waardoor je tot 50 euro korting krijgt op je toestel. Misschien een ideetje voor onder kerstboom?

Nespresso Boutique, Zonnestraat 43 in Gent.

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.