Loading...

Eten uit den hof

Eten uit den hof: dat was het project een van de

projecten deze zomer. Het was ons eerste voorjaar mét tuin en we zagen het

helemaal zitten. Het begon veelbelovend: we spitten een stukje grond vol

onkruid en klimop om en ‘prepareerden’ het als moestuin. Het leek een ideaal,

zonnige plekje. Een paar maanden later viel dat dik tegen: toen de boom van de

buurvrouw vol bladeren stond, en de zon wat hoger aan de hemel, bereikten nog

maar weinig stralen het minimoestuintje.
We probeerden toch vanalles, doorzetters die we zijn, ahum. Een rijtje salade om te beginnen. Zelf weinig niet van gegeten,

maar de slakken vonden het wel lekker. Wortels en spinazie gezaaid, die

vervolgens mysterieus zijn verdwenen. Verzwolgen door de grond, kan dat? Een

paar aardbeiplantjes. Opbrengst 4 aardbeien en de vogels gingen met de helft

aan de haal. 
Zoek de twee aardbeien
Een rij peultjes,

met als resultaat één keer 17 (!) peultjes in de wok, als extra bij die

voorverpakte wokgroenten… ze waren wel overheerlijk. Twee paprikaplantjes en

twee komkommerplantjes: wist je dat de slakken dat ook graag eten?  En nu zijn we nog volop bezig met het

slotstuk van de moestuin: drie tomatenplanten. De oogst bestaat tot nu toe uit

zes (nog groene) tomaten, maar er volgt ongetwijfeld nog veel meer ;-).
Tomaten, (hopelijk) binnenkort rood.
Eén troost: de kruidenbakken op het terras deden het wel

goed: verse basilicum, salie, tijm, rozemarijn, munt… mmm, zouden we dan toch

groene vingers hebben?

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.