Soms overvalt hij ons. Een drang naar chocolade die we niet
in de kiem kunnen smoren, noch negeren. Dus geven we ons er gewoon zonder
scrupules aan over. Want we leven maar één keer, toch? Trouwens, wij wérken ook
voor onze beloning. Want ondergetekenden lopen niet snel naar de winkel om daar een Mars te scoren. Nee, als plichtsgetrouwe bloggers
trekken wij onze keuken in om daar zelf een geil chocoladegerechtje te brouwen.
Jullie mogen het verslag lezen, wij bakken en eten het op. Dat is de deal.
Deze sappige brownie komt dus niet uit een pakje, maar
maakten we op basis van een recept dat we vonden in een boekje met
chocoladedesserts (verschenen bij Veltman Uitgevers).
maakten we op basis van een recept dat we vonden in een boekje met
chocoladedesserts (verschenen bij Veltman Uitgevers).
Dit heb je nodig:
100 g walnoten
4 eieren
4 eieren
300 g kristalsuiker
140 g ongezouten boter
½ theelepel vanille-extract
½ theelepel vanille-extract
140 g bloem
75 g ongezoet cacaopoeder van goede kwaliteit
optioneel toe te voegen: een reep pure chocolade van goede
kwaliteit
kwaliteit
Zo maak je het:
Hak de walnoten in stukjes (minstens in vier, maar vooral
zoals je ze zelf het lekkerst vindt). Rooster ze daarna 10 minuutjes in een
ovenschaal op 170°C en laat ze afkoelen.
zoals je ze zelf het lekkerst vindt). Rooster ze daarna 10 minuutjes in een
ovenschaal op 170°C en laat ze afkoelen.
De eieren (dooier + eiwit) breek je in een kom en klop je
met een handmixer tot er een beetje schuim op staat. Dan mix je de suiker
erdoor. De boter laat je eerst smelten in de microgolfoven (een minuutje
volstaat) en voeg je vervolgens aan het mengsel toe, samen met het halve
theelepeltje vanille-extract.
met een handmixer tot er een beetje schuim op staat. Dan mix je de suiker
erdoor. De boter laat je eerst smelten in de microgolfoven (een minuutje
volstaat) en voeg je vervolgens aan het mengsel toe, samen met het halve
theelepeltje vanille-extract.
Daarna zeef je de bloem en de cacao boven de kom, en roer je
die samen met de walnoten door het beslag. Voor een extra intense
chocolade-ervaring kan je op het einde nog wat kleine stukjes pure chocolade
door het mengsel roeren: die zorgen voor extra smaak en smeuïgheid.
die samen met de walnoten door het beslag. Voor een extra intense
chocolade-ervaring kan je op het einde nog wat kleine stukjes pure chocolade
door het mengsel roeren: die zorgen voor extra smaak en smeuïgheid.
Ik gebruikte de enige bakvorm die ik had – een ronde
taartvorm – en goot het browniemengsel rechtstreeks op het bakpapier. Komt
perfect los en bespaart je veel invet-gedoe. De brownie moet ongeveer 25
minuten in de oven op ca. 170 graden. De mijne warmt meestal traag op, dus liet
ik de bakvorm er een paar minuten langer in staan (wat eigenlijk niet echt
nodig was: brownie mag niet te droog zijn). En ziedaar: de beloning voor ons
keukengezwoeg.
taartvorm – en goot het browniemengsel rechtstreeks op het bakpapier. Komt
perfect los en bespaart je veel invet-gedoe. De brownie moet ongeveer 25
minuten in de oven op ca. 170 graden. De mijne warmt meestal traag op, dus liet
ik de bakvorm er een paar minuten langer in staan (wat eigenlijk niet echt
nodig was: brownie mag niet te droog zijn). En ziedaar: de beloning voor ons
keukengezwoeg.
Hij ziet er overheerlijk uit!! Ik sla het recept onmiddellijk op!!