Loading...

Spaghettipompoen

Nooit gedacht dat mijn eerste blogpost ever er eentje zou zijn over koken. In tegenstelling tot mijn lieve vriendinnen Emilie en Moïra (Em en Moi voor de vrienden) ben ik immers absoluut geen keukenprinses. Mij krijg je voornamelijk enthousiast over eten als het geserveerd wordt op een tafel waar ik mijn voeten mag onder schuiven.

Ik zal het dan ook niet ontkennen, mijn wantrouwen was groot toen Em mij op een zonnige apero zondag een pompoen uit de tuin van haar ouders in de handen duwde met de woorden: ‘Dat is een spaghettipompoen, ken je dat? Supergemakkelijk!’

Zoals gewoonlijk was Google mijn eerste reflex, en de recepten die opdoken, zagen er in ieder geval al veelbelovend eenvoudig uit. Spaghettipompoen kan de pasta in een gerecht vervangen, waardoor je in één klap een lichtere en gezondere maaltijd krijgt. Ik maakte er (op aanraden en met instructies van Em) een heel pure versie van, en die ging zo…

Dit heb je nodig:

 • De spaghettipompoen
 • Olijfolie
 • Peper en zout
 • Parmezaanse kaas
Hoe begin je eraan?
 • Verwarm de oven voor op 200°
 • Snijd de pompoen in twee en verwijder de zaadjes
 • Leg beide helften met het vruchtvlees naar boven in een ovenschaal
 • Besprenkel rijkelijk met olijfolie
 • Kruiden met veel peper en zout
 • Doe nog een beetje water in de ovenschaal
 • +- 40min in de oven
 • Haal de pompoen uit de oven
 • Schraap met een vork het vruchtvlees uit de pompoen (zo maak je de spaghettislierten)
 • Kruid eventueel verder af met peper en zout en bestrooi rijkelijk met parmezaanse kaas

That’s it! Zalig lekker en supersimpel! Moest ik toch even delen…

 

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.