Loading...

Bento bar Nunchi in Gent

In juli opende bento bar Nunchi de deuren in Gent. Wij gingen onlangs een kijkje nemen en proefden er de kleine lunchformule. En we zijn enthousiast! Je eet er een lichte, lekkere en gezonde lunch voor een héél goeie prijs.

We zochten het even op en bento is blijkbaar het Japanse woord voor lunchbox. Bij Nunchi zijn er twee lunchformules: een kleine bento lunch met drie gerechtjes (8,90 euro) of een bento lunch & dinner met vijf gerechtjes (12,50 euro).

Klein maar gezellig bij Nunchi

Je stelt telkens zelf je box samen en je kan kiezen uit in totaal negen gerechtjes. Het menu wijzigt wekelijks. Bij de kleine lunchformule kies je dan 1 portie vis/vlees/veggie, 1 portie groente en 1 portie koolhydraten. Wij namen tweemaal de kleine lunch en proefden er dus zes gerechtjes: fried tempeh, ceviche van zeebaars, tauge salad (salade van sojascheuten), komkommerspaghetti, stir fried noodles en Peruviaanse zoete aardappel. Allemaal boordevol smaak en sommige gerechten ook lekker pittig. Alleen over de ceviche waren we iets minder enthousiast, die was nogal vlak van smaak.

Tempeh, tauge salad, noodles

Maar verder niks dan lof over Nunchi: kraakverse ingrediënten, een kleine bar die gezellig is ingericht met veel wit, hout en kurk, een tafeltje in de zon, een mooie presentatie van de gerechten en overheerlijk home made gemberbier erbij … wat heb je meer nodig om een doordeweekse werkdag op te fleuren? Wij zijn fan!

Kleine shop bij Nunchi

Goed om te weten: bij Nunchi kan je ook afhalen en er is een kleine shop met bijzondere limonades, vinaigrettes etc. 

 

Adres: Baudelostraat 37, Gent. Open van ma tot vrij, van 12u-20u (keuken sluit om 19u30). Meer info vind je hier.

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.