Loading...

Pancakes bij Gust

Vroeger kwamen we soms van het centrum van Gent naar Clouds in my Coffee om te ontbijten, tegenwoordig maken we meestal de omgekeerde beweging. Zo belandde ik enkele weken geleden bij Gust, een koffie-, ontbijt- en lunchplek in de Annonciadenstraat, op een tiental meter van ons ex-huis. Vroeger zat er in het pand een vegetarisch restaurant en rond de tijd dat we verhuisden zou er een pop-up frituur openen, maar ik had geen van beide ooit bezocht. Het restaurant omdat de ruimte binnen nogal benepen leek, de frituur wegens tijdsgebrek. Voor mij was het dus een verrassing dat er achterin best veel zitplaatsen zijn én veel licht.

Over wat we wilden eten, moesten we niet lang nadenken: twee keer American pancakes. Ik met maple syrup, Wim met aardbeien, die later vervangen werden door bananen omdat de aardbeienvoorraad op bleek. Even twijfelden we nog over een extra portie voor Lenno, maar dat bleek niet nodig: drie dikke pannenkoeken en een pot siroop, dat is véél meer dan ik op dat tijdstip van de dag aankan.

De enige (kleine) tegenvaller: de bananen bleken in de pancakes te zitten, terwijl we eigenlijk zin hadden in vers fruit erbovenop. Lenno maakte er geen punt van: ‘lekker pankoeke!’ Voilà, hij kan het weten.

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.