Loading...

Cynar proeven bij Jigger’s

Ik ben niet het soort blogster dat elke week events afschuimt, maar als ik word uitgenodigd in mijn favoriete Gentse cocktailbar voor een avondje drankjes proeven, kan ik echt heel moeilijk nee zeggen. Is het de gezelligheid bij Jigger’s, zijn het de niet onknappe barmannen, of ben ik gewoon een ordinair type dat zwicht voor gratis drank? Wie zal het zeggen. In elk geval, ik wás aanwezig en de Campari Group krijgt bij dezen de publiciteit waar ze op hoopten. Iedereen content.

Cynar, daar was het ‘m om te doen gisteravond. Het is een Italiaanse bitter op basis van artisjok die al bestaat sinds 1952, maar die ik nog nooit geproefd had. Dácht ik, want volgens de mannen van Jigger’s wordt Cynar geregeld gebruikt om cocktails een licht bittere toets te geven. Net als gin kan je het ook drinken met tonic, en met veel ijs, een schijfje pompelmoes en een takje basilicum geef je er nog wat extra schwung aan. Heel eerlijk? Ik vond het lekkerder – want minder zoet – dan Aperol Spritz, het Italiaanse aperitief dat we wél allemaal kennen. En verwerkt in een Jigger’s cocktail met onder andere rode bietensap en een elegant schuimlaagje erbovenop smaakte het nog verfijnder. Zo’n cocktailke, wat gemarineerde carciofi en een terras met uitzicht op het Lago di Como, daar zou ik toch ook heel moeilijk nee tegen kunnen zeggen …

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.