Loading...

Sardijnse smaakbommetjes

Italiaanse restaurants zijn er genoeg in Gent, maar een keuken die écht kan tippen aan de verfijnde en correct geprijsde gerechten die we deze zomer proefden bij Silvio in Bellagio, of de sympathieke (én spotgoedkope) keuken van Cascina Ca’ Bianca in Mombaldone, die vonden we hier nog niet.

Aperto Chiuso in de Sleepstraat was tot nu toe onze favoriet: vers, smaakvol, leuk zitten en vriendelijke bediening. En pizza’s durven we al eens af te halen bij Firenze aan de Blandijnberg, als we ze niet zelf maken. Maar afgelopen weekend maakten we kennis met de Sardijnse keuken van Dolce far Niente…aan de Kortrijksesteenweg.

Oké, voor de prijzen die je in Italië betaalt kan je hier niet eten. Maar wat een smaakbommetjes! Als antipasti kozen we de crostini met smeuïge ricotta, verse vijgen, parmaham van topkwaliteit en geroosterde pijnboompitten, en de gegrilde mosseltjes met tomaat, pittige kruiden, heerlijke olijfolie en véél look. Zonder overdrijven de beste mosselen die ik ooit proefde.

Crostini met ricotta, parmaham, vijgen, pijnboompitten

En dan moest het beste nog komen: pasta gevuld met aardappelpuree en reuzel, geserveerd met een tomatensaus met Sardijnse salsiccia boordevol smaak, en een bord farfalle met pompoen, blauwe kaas, geroosterde pijnboompitten, pittige kruiden en goeie olijfolie:

Pasta gevuld met aardappelpuree en reuzel
Farfalle met pompoen, blauwe kaas en pijnboompitten

Er kon eigenlijk geen hap meer bij, maar we vonden alles zo lekker dat we toch nog voor een dessert gingen: een tartufo met marsalawijn en een klassieke tiramisu. Lang geleden dat ik op restaurant zo lekker gegeten heb!

Dolce far Niente

Kortrijksesteenweg 210

9831 Sint-Martens-Latem

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.