Loading...

Chocolademousse

Het is mijn favoriete dessert – of toch zeker eentje voor in de top 3 – , maar toch kies ik het zelden op restaurant. De reden is simpel: niemand kan beter chocolademousse maken dan mijn mama. Vroeger was chocolademousse, samen met pudding en home made ijs, een van de desserts die wel vaker op het menu stonden.

Mijn mama zweert bij het recept uit het ‘kookboek van de boerinnenbond’, en dat doe ik ook. Het is eigenlijk supereenvoudig: eiwit, suiker en fondant chocolade. Geen room, eigeel, of – oooh horror – drank in mijn chocolademousse!

Lekker puur, met hier en daar nog een brokje chocolade. De ultieme test om te zien of hij gelukt is: de mousse moet kraken als je er je lepeltje in steekt.

Uit ‘Ons kookboek’:

– 6 eiwitten

– 6 eetlepels suiker

– 6 repen chocolade

Klop het eiwit zeer stijf en voeg er lepel per lepel de suiker bij (steeds goed kloppen). Op het einde meng je er de gesmolten chocolade onder (ik spatel dat er voorzichtig onder zodat het schuim luchtig genoeg blijft en er hier en daar nog een brokje chocolade in de mousse zit).

Smakelijk!

Andere interessante artikels

1 Reactie

  • Joris 6 jaar geleden Reageer

    Jammer dat een ‘reep’ chocolade zo vaag is! Anders had het een nuttig recept geweest. Repen zijn er in alle maten en gewichten, kan je het niet in gram zeggen?

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.