Loading...

Pancakes, brunch en lunch bij Little Things

Sint-Amandsberg heeft er alweer een ontbijt-, brunch- en lunchplek bij. Little Things opende begin mei de deuren vlak naast de GB aan de Antwerpsesteenweg, bij ons om de hoek. En yep, ze serveren ook brunch op zondag. Op elk uur van de dag, als je de website mag geloven, want ‘alles is mogelijk’. Dat wilde ik wel eens zien.

In een gezelschap van zeven – onder wie drie uitgehongerde kinderen – voegde ik vorige zondag de daad bij het woord. Voor alle zekerheid had ik de dag voordien toch maar gereserveerd, want de zaak is niet zo groot. Om 12 uur zat het er inderdaad behoorlijk vol en – hoewel het buiten eerder herfst dan lente leek – was het binnen broeierig warm. (Hopen dat er tegen de zomer toch ergens een raampje open kan.) De inrichting is eenvoudig maar gezellig, met veel hout en kunst aan de muur.

 

Op de kaart vind je verschillende ontbijtformules – van klein met een koffiekoek en een eitje tot luxueus met alles erop en eraan – en enkele lunchgerechten, waaronder een salade, een belegde bagel, lasagne, soep of een veggie bun. De drie hongerige wolfjes kozen unaniem voor pancakes met maple syrup en vers fruit (6,5 euro), mijn man – die een poging doet om gezonder te eten – ging voor de kerrie-quinoasalade (15,5 euro), en de rest van het gezelschap bestelde de Brunch Little Things, bestaande uit bioyoghurt met huisgemaakte granola, gestoofd fruit en een smoothie (12,8 euro).

Het goede nieuws: de smoothie, de granola en de pannenkoeken vielen in de smaak. Bij de meesten toch, want uitgerekend Evelyn – die zelfs de geur van kaneel niet verdraagt – kreeg er een dubbele dosis van in haar yoghurt. Het minder goede nieuws: de hoeveelheid gestoofd fruit viel wel erg bescheiden uit: een half schijfje ananas, één schijfje appel en vier aardbeitjes. Dat mocht best wat meer zijn. Ook het ‘vers fruit’ bij de pannenkoekjes was blijkbaar geteld: zes kleine aardbeien. Drie pannenkoekjes per kind bleken bovendien niet voldoende. We moesten zelfs nog een extra portie bestellen, die in een mum van tijd was opgepeuzeld.

Kortom: Little Things, small portions, en prijzen die niet moeten onderdoen voor de vele brunchplekken in Gent centrum. Ik wil er best nog eens een andere ontbijtformule gaan testen, maar voor pancakes steek ik toch het liefst de Dampoort over. Om naar Gust te fietsen, bijvoorbeeld…

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.