Loading...

Restaurant ROOTS, nieuw in het Patershol

Bloggen is er de voorbije maanden niet van gekomen. Druk, weet je wel. Maar gelukkig niet te druk om nieuwe eet- en shoppingadressen te ontdekken. Laat ons maar beginnen met het laatste: Roots, sinds enkele maanden open in het Gentse Patershol, waar vroeger Karel de Stoute zat.

 

We bezochten het restaurant op een donderdag, een avond waarop het er gezellig vol zat. Tussen de tafeltjes is er gelukkig comfortabel veel ruimte voorzien. Geen Vitrine-toestanden dus, waar de mensen aan de tafeltjes naast je bij momenten letterlijk hun neus in je eten steken. Het interieur is eenvoudig, met een strakke toog en sober vormgegeven houten tafels die rechtstreeks op de authentieke tegelvloer staan. Origineel detail: je bestek zit in een ingewerkt schuifje onder je tafel, zodat je er bij elke nieuwe gang zelf kan uithalen wat je nodig hebt. Dat systeem heeft ook voordelen voor de bediening, want gastvrouw Nele doet vrijwel alles alleen, al werden onze gerechten geregeld aan tafel gebracht door de twee koks.

Chef Kim Devisschere werkte vroeger in de keuken van Olly Ceulenaere (eerst chef bij Volta, nu chef-kok en eigenaar van Publiek) en dat merk je een beetje aan de stijl van de gerechten: vrij sobere combinaties met uitgesproken smaken en veel Vlaamse seizoensproducten. Je hebt de keuze tussen een viergangenmenu van 40 euro of een beperkte selectie gerechten à la carte. Een heel schappelijke prijs, vonden wij, zeker omdat we bovenop onze vier gangen ook een hapje met komkommer en een emulsie met sesamzaad én een superlekkere hummusdip met heerlijk zelfgebakken brood (waar we zonder het te vragen een extra portie van kregen) en krokantjes op tafel kregen.

Het hoofdgerecht met lamsvlees – en het extra tussengerechtje met lamstong, waar je 5 euro extra voor betaalt – werd bovendien zonder problemen vervangen door twee visgerechtjes.

Dit is wat we op ons bord kregen:

 Fris slaatje van rode bietjes: een toppertje om te starten

 

 Wijting met kokkels en kokos. Véél smaak!

 

 Extra gerecht: bonensoepje met rauwe champignon

 

 Kabeljauw met wortel, lekker zonder meer.

 

 Cheesecake met rabarber … we want more!

Na het dessert kregen we bij de koffie nog smeuïge en vrij ruim bemeten brownies, krokantjes met karamel én vier minibroodpuddinkjes die ik simpelweg niet meer opkreeg (die laatste hadden eerlijk gezegd ook niet zo’n uitgesproken smaak).

Strenge foodies als we zijn, vonden we hier héél weinig minpuntjes. Tof concept, mooie inrichting, lekkere gerechtjes (en extra’s!) tegen een correcte prijs en een sympathieke, vlotte bediening. We’ll be back!

Andere interessante artikels

1 Reactie

  • mina dotter 8 jaar geleden Reageer

    Wij waren er ook een paar weken geleden. Lang gelden dat ik nog zo lekker had gegeten!

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.