Loading...

Nieuw in Gent: eten bij de apotheker

Véél te weinig tijd om te bloggen lately, maar gelukkig wel nog tijd om te eten. Vanmiddag belandde ik bijvoorbeeld bij Le Botaniste, het jongste concept van de eigenaars van Le Pain Quotidien dat een plek vond in het pand waar vroeger traiteur Boxy’s zat. Prachtig pand nog altijd, maar de drempel om er even binnen te wandelen blijft groot. Je moet de trapjes op, dan kom je in een sas en dan pas beland je aan de toog waar je meteen je bestelling moet plaatsen.

Voor de oudere dame voor mij was het zo verwarrend dat ze toch maar liever elders een koffie ging drinken. Het kan natuurlijk ook aan het menu gelegen hebben, want dat is 100% veganistisch en koffie staat er ook al niet op de kaart. ‘The food is the medicine’ is het motto. Dat nemen ze hier letterlijk: de toog ziet eruit als die van een apotheker, de bediening loopt rond in witte labojassen en de dressing bij de salade krijg je in een glazen medicijnflesje. Iets te veel concept en te weinig food, als je het mij vraagt.

 

Maar eerlijk is eerlijk: de veganistische sushihapjes, de pasta maffioso (met soja-bolognaisesaus) en de rijst met groenten en curry-pindasaus waren best lekker. Je moet hier natuurlijk geen haute cuisine verwachten; dat kan niet voor acht euro en het blijkt ook niet de bedoeling. “We willen het gezonde alternatief zijn voor fast food.” Dat vertelde een van de marketingmedewerkers me, die toevallig aan het tafeltje achter me zat en mijn eerlijke mening wilde horen. Het concept zit nog in de testfase, namelijk, en dit weekend was het openingsweekend. “Aan het bord met het menu vooraan gaan we zeker nog sleutelen”, zei hij ook, “dat is inderdaad niet duidelijk genoeg. En het (recycleerbare) wegwerpservies wordt vervangen door gerecycleerd plastic, want de afvalberg hadden we een beetje onderschat.” Nog wat werk aan de winkel dus, maar de basis is er wel: gezond eten dat goed is klaargemaakt. Als beloning voor mijn eerlijke advies mocht ik trouwens gratis proeven van de twee desserten die op de kaart staan: een pudding met chiazaad en kokosmelk, en een vegan rijstpapje. Niet slecht, maar voor mij hoort er bij iets zoets toch wel een koffie. Of zou dat nu echt zo’n ongezonde gewoonte zijn?

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.