Loading...

Lunch met vakantievibes

Freelancers beginnen hun dag met een latte in een hippe koffiebar, lunchen ’s middags met hun andere freelancevrienden in een trendy lunchcafé en nadien gaan ze – naargelang het weer – shoppen of op een terrasje genieten van de zon. Ziehier mijn leven zoals mensen met een ‘echte job’ het zich voorstellen.

Ik moet hen teleurstellen, want op een doorsnee dag kom ik mijn kot niet uit wegens deadlines, deadlines en nog meer deadlines. En als ik dan tegen ’s avonds geen brood in huis heb gehaald, zegt mijn man verontwaardigd: “Maar je bent de hele dag thuis geweest.” “Gewérkt, ik heb thuis gewérkt”, sis ik vervaarlijk terug. Want tegen dan staan mijn zenuwen zo op knappen dat hij maar beter uit mijn buurt blijft.

Gelukkig zijn er ook blije dagen. Dagen waarop de zon schijnt en de deadlines me met rust laten. Vorige week had ik er nog een. Het was het ideale moment om – samen met freelancevriendin Emilie – nog eens een nieuw lunchadres uit te proberen, eentje op een boot dan nog wel. Oh wat een blije dag was dat.

De boot in kwestie ligt aan het Gentse Handelsdok, aan de overkant van DOK, en heet NOAH. Het is er een zonder beesten maar met veel lekkere quiches, croques, slaatjes en drankjes. Vorige week was het weer perfect om plaats te nemen op het dek, maar ook beneden is het aangenaam zitten: veel licht, smaakvolle inrichting, gezellig salonnetje, … .

 

Je moet trouwens sowieso de trappen af om te bestellen aan de bar, wat ik niet zo handig vond. Boven kan je namelijk enkel de drankenkaart inkijken, dus moeten je tafelgenoten elk om beurten naar beneden om hun keuze te maken van het bord voor je kan bestellen. (Je kan ook samen gaan kijken, maar dan ben je misschien je tafel kwijt, zoals de dames die achter ons zaten.) Ook het slaatje bij je croque of quiche neem je zelf van het buffet beneden. De croque die ik bestelde – met hummus en geitenkaas – kreeg ik even later opgediend.

Heel lekker, met veel smaak en véél verse kruiden. Ook de cava en de homemade lemonade vielen in de smaak en maakten het blije vakantiegevoel – hapje, drankje, bootje, zon – compleet.

Om die goeie vibes nog even vast te houden, gingen we nog voor een toetje: een stuk taart met abrikoos en amandelen. Dat was zo lekker dat we vergaten om er een foto van te nemen. Zelf gaan kijken en proeven dus … ’s Middags of ’s avonds, want dan wordt deze lunchboot een aperoboot (met hapjes en al!). Ik weet voortaan waar ik naartoe moet als ik snak naar een portie vakantievibes.

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.