Loading...

Wasbar

In Gent zijn we er nog niet geraakt. Al fascineerde het concept van Wasbar – je was doen en tegelijkertijd gezellig een hapje eten en drinken – ons wel. Het lijkt een beetje gek, maar is heel succesvol en hip, als we de boekskes mogen geloven.

Toen we toevallig op lunchuur in de buurt van de Antwerpse Wasbar waren, wilden we de lunch er graag eens proberen. Het was er opvallend kalm, op die woensdagmiddag. Geen wassende medemensen, maar enkel een tweetal andere tafeltjes waar iets gedronken werd. De wasmachines met namen als Josephine, Zulma en Gaspard zijn wel een grappig zicht. Alle wasproducten zijn er overigens van Ecover – ook een pluspunt. Het interieur is met veel smaak ingericht. Leuke stoelen in vrolijke kleuren, een bar met tegeltjes, kaders aan de muur, verse bloemen op tafel, gezellige tapijtjes …

 Wij bestelden er een toast met gerookte zalm en mozarella als lunch en kregen een royale portie. De toast is een receptuur van Wim Ballieu en wordt bereid in een wafelijzer. We twijfelden nog over een slaatje erbij. De slaatjes zien er ook overheerlijk uit en worden in mooie glazen potten geserveerd. Maar we hadden het nooit op gekregen, we moesten al moeite doen om de toast binnen te werken.
Het was lekker, vers, snel … zo hebben we onze lunch graag. Betalen kon enkel met bancontact. Voor twee toasten (mijn partner nam ham & kaas, ook lekker!), een koffie en spuitwater betaalden we 17 euro.

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.