Loading...

Pasta met radicchio, salsicce en rode wijn

Sinds onze vakantie in Italië maken we thuis nog vaker pasta. Vooral nu mijn zoontje van 1 jaar enthousiast mee in de borden graait en met veel smaak spaghetti naar binnen slurpt. Dit gerecht is gebaseerd op een recept van Gino D’Acampo.
Omdat ik een saus met wijn én room – zoals hij ze maakt – wat te veel van het goede vond, liet ik onder meer dat laatste ingrediënt weg. De worstjes en de pasta haalde ik bij Casa Del Capriccio in de Sint-Jacobsnieuwstraat. In Gent is het – voor zover ik weet – de enige winkel waar ze die Italiaanse salsicce verkopen. Je kan natuurlijk ook gewoon gehakt gebruiken, maar worstjes geven toch iets meer smaak.
Ik maakte het zo:
Stoof een rode ui in wat olijfolie in een pan, en voeg er het vlees van de worstjes aan toe (het vlies verwijder je). De radicchio snipper je fijn en voeg je toe zodra het vlees gaar is.

 

Als de radiccio wat geslonken is, schenk je er ongeveer 1 glas rode wijn bij en laat je de alcohol verdampen. Kruid af met wat peper. Ondertussen kook je de pasta gaar, en wanneer die klaar is voeg je hem toe aan de saus. Serveer met wat lekkere, zelfgemalen parmezaan en een goed glas rode wijn.

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.