Loading...

5 redenen om bij BODO te gaan eten

Als het over lekkere adressen in Gent gaat, ben ik de gazet graag voor. Al lukt dat helaas niet altijd. BODO, bijvoorbeeld, is intussen al een goed jaar open en kreeg zowat overal lovende kritieken. Bij dezen doe ik daar graag nog een schepje bovenop. Want al vond ik nog niet de tijd om er een stukje over te schrijven, het is intussen wel een van mijn favorieten. Daar heb ik verschillende redenen voor:

– Eenvoudig, lekker eten en degelijke porties 

Op de kaart bij BODO staan relatief eenvoudige gerechten. Tomate farcie, bijvoorbeeld, of gebakken tongfilet met puree. Niet zo origineel, zou je denken, maar alles wat ik er at zat wel boordevol smaak. Kortom: waar voor je geld.

– Wijntjes proeven kan

BODO heeft een mooie selectie natuurwijnen in huis. Weet je niet zeker of je dat wel lekker vindt, dan bestel je ze gewoon per glas. Heerlijk, een hele avond wijntjes proeven zonder dat je na afloop ladderzat naar buiten hoeft te strompelen. (Alhoewel…)– Iedereen is welkom, zelfs vegetariërs 

Uit eten gaan met een gemengd gezelschap van vleeseters, flexitariërs en vegetariërs is hier geen probleem. Er staat altijd wel een volwaardig vegetarisch gerecht op de kaart. Afgelopen winter at ik er bijvoorbeeld stoverij van seitan. Lekker!

– Geen Gents hipstergedoe 

In principe heb ik niks tegen hipsters. (In principe heb ik tegen niemand iets.) Maar dat Gentse ons-kent-onssfeertje, dat hangt soms mijn voeten uit. Een sympathieke serveerster die je warm welkom heet als je binnenkomt en een ober (zónder hipsterbaard) die vriendelijk je bestelling opneemt en een ongedwongen praatje maakt (over de wijn, het eten, om het even wat) zijn dan een verademing.

– Aperotime 

Aperitieven kan je in Gent overal (ook op het terras van BODO zelf, trouwens) maar bij De Alchemist – het cafeetje aan de overkant van de straat – hebben ze voor zover ik weet de meest uitgebreide gin-tonickaart. ‘t Is er ook gezellig zitten, zowel binnen als op het kleine terras. Na het eten nog dorst? Dan steek je gewoon de straat over voor een afzakkertje. Of je wandelt tot bij Het Onverwacht Geluk, een tof café wat verderop in de Burgstraat.

Voorgerecht met top-quality burrata
(Natuur)wijnen per glas
Stoverij van seitan met wortelpuree
Het menu

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.