Loading...

Snel scoren met zelfgemaakte chocoladetruffels

Vrienden uitnodigen voor een etentje en dan een dessert vergeten te voorzien. Emilie zal het nooit overkomen, maar ik ben dus wel dat type. Echte vrienden komen voor het gezelschap en niet voor het eten, hou ik mezelf dan voor, en toch knaagt het altijd een beetje. Gelukkig heb ik sinds kort het ideale recept om relatief snel toch iets zoets op de tafel te toveren: chocoladetruffels met mascarpone. Ik kreeg het via een Italiaanse vriendin die – surprise surprise – geweldig goed kan koken, en probeerde het al uit op oudejaarsavond, met pure en witte chocolade: bewonderende blikken alom!

Dit heb je nodig:

– 200 g mascarpone

– 200 g chocolade (pure, witte, of melkchocolade naargelang je voorkeur. Ik maakte zoals je ziet truffels van witte en van melkchocolade.)

– kokos- of amandelpoeder

Zo maak je het:

Laat de chocolade smelten in de magnetron of au bain marie. Haal van het vuur en meng met de mascarpone.

Laat een uurtje opstijven in de koelkast en rol er daarna kleine balletjes van die je nog even door het kokospoeder rolt: klaar!

Andere interessante artikels

Reacties (2)

  • Marjan Wens 9 jaar geleden Reageer

    Zou je de mascarpone ook door ricotta kunnen vervangen om het zo wat 'magerder' te maken?

    admin 9 jaar geleden Reageer

    Het proberen waard. Misschien kan je dan het best de verhouding aanpassen en iets meer chocolade gebruiken (al is dat dan weer niet zo mager)? Mascarpone stijft goed op, ricotta iets minder. Hou ons in elk geval op de hoogte van het resultaat!

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.