Loading...

Smeren met Japanse zijde: Kanebo Sensai dagcrème

Dagcrème Kanebo Sensai

Van crèmes smeren ben ik geen grote fan. Niet dat ik het niet nodig heb, ik ben er gewoon te lui voor. Het is ook zo’n gedoe, dat smeren. En als je de reclame moet geloven, heb je minstens 10 verschillende producten nodig om je huid enigszins in vorm te houden: reinigende lotion, dagcrème, body lotion, nacht- en antirimpelcrème, een product om je make-up te verwijderen, en – waarom niet – ook nog iets tegen de cellulitis. “Laat maar zitten,” denk ik dan, “het is toch al om zeep.”

Mijn schoonheidsuitzet beperkt zich dus tot één dagcrème, en dat is al jaren dezelfde (voor wie het wil weten: Hydrafresh van L’Oréal). Hij mag alleen blijven omdat ik nauwelijks merk dat hij er is. Na het douchen smeer ik er snel wat van op mijn gezicht, en voor ik het weet is hij alweer weg.
Onlangs kreeg ik eens iets nieuws om uit te proberen: Sensai Prime Solution van Kanebo, een Japans bedrijf dat ooit katoen en zijde exporteerde, en in de jaren 30 ook cosmetica begon te produceren. Dat is wellicht de reden waarom het goedje zijde bevat. Verrassend genoeg voelt het ook zo aan: super zacht, bijna alsof je pure melk op je gezicht smeert. Na amper 5 seconden is dat ‘melkgevoel’ trouwens weg, en is je huid weer glad en mat. Goed spul dus. Alleen ontdekte ik na wat gegoogel ook hoeveel zo’n zalfje met zijde mag kosten: 116 euro maar liefst. Niet voor mijn portemonnee. En trouwens: het is toch al om zeep.
Note (28-06-2017): Intussen ben ik – wegens hormonale issues met een te vette huid – overgeschakeld naar een dagcrème van Clinique, Moisture surge extended thirst relief, een heel lichte gel die goed hydrateert en niet vet aanvoelt. Hij kost zo’n 25 euro… en ik heb ‘m helemaal zelf betaald 🙂

Andere interessante artikels

Reacties (3)

  • eva maria 11 jaar geleden Reageer

    Et voilà : water in mijn mond! 🙂

    eva maria 11 jaar geleden Reageer

    En deze commentaar moet vanzelfsprekend bij de citroentaart staan hè … Voor je rare ideeën krijgt over wat ik allemaal in mijn mond zou durven steken 🙂

  • admin 11 jaar geleden Reageer

    Oef, we dachten bijna dat we iets eetbaars op ons gezicht hadden gesmeerd. Doodzonde! 😉

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.