Loading...

Waarom je de collectie van Wolk moet ontdekken

Wolk collectie, hemd merinowol

Soms zijn er mensen die springen. Ze dromen van een project én ze gaan ervoor. Vol overtuiging. Joris Smeuninx en Ellen Cattebeke zijn zo’n mensen. Zij lanceerden enkele dagen terug hun merk met mannenkleding: Wolk. En ik hoop van harte dat het een succes wordt … en dat er snel een vrouwencollectie volgt ☺.

Toen ik ze opzocht voor een interview voor de krant, deed hun dochtertje in K3-outfit de deur van hun huis in hartje Antwerpen open. Pedagogische studiedag, zei Joris verontschuldigend. En ik voelde me meteen thuis. Want o zo herkenbaar, dat gegoochel met (thuis) werken en een gezin.

Wolk is niet zomaar een mannenmerk. De collectie van Ellen en Joris, die allebei productontwikkelaars zijn, integreert functionele stoffen die je normaal in outdoorkleding vindt in dagelijkse outfits voor mannen. “Want waarom zou je eigenlijk enkel in de bergen actief zijn en tijdens de werkweek stilzitten? Wij verwachten van een kledingstuk meer dan dat het er gewoon goed uitziet.”

Wolk collectie

copyright Wolk Antwerp

In de wolken

De eerste collectie bestaat uit hemden in merinowol, Tencel en linnen en T-shirts in Climaforce merinowol en is nu via hun webshop te koop. Op termijn willen ze de collectie uitbreiden met broeken en jassen voor mannen. En na verloop van tijd zou er ook een vrouwenlijn bij komen, met basics in functionele stoffen. Ik duim dat het lukt, want:

  • De hemden en T-shirts in merinowol zijn kreukvrij. Geen ambetant strijkwerk dus.
  • De stoffen zijn antibacterieel. Lees: geen vervelende zweetgeurtjes  op warme dagen of tijdens stressmomenten.
  • Ellen en Joris hechten veel belang aan de sociale en ecologische impact van hun collectie. Dat merk je zowel op het vlak van de stoffen (natuurlijke materialen), de productie (in Portugal), als in alle details. De knopen op hun hemden zijn bijvoorbeeld niet gemaakt uit plastic maar uit corozo noten, de harde noten van een soort palmboom uit Latijns-Amerika, en uit olijfhout.

En nog een voordeel: dankzij Wolk verschijnen er hier ook eens écht schone foto’s op onze blog 😉

Andere interessante artikels

geen reacties

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.